Actualitate

EXCLUSIV! Sefa de la Vama Iasi a intrat in combinatii imobiliare! Este ajutata de un nou venit pe piata

Publicat: 06 sept. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Sefa de la Vama Iasi a intrat in combinatii imobiliare Este ajutata de un nou venit pe piata
1

@ Directoarea de la Vama Iasi vrea sa construiasca @ Este ajutata de un afacerist care a primit unda verde pentru un cartier format din 14 case @ Elena Cotea spune ca terenul pe care-l detine nu valoreaza mai mult de 70 de mii de euro @ „Castigul se va imparti proportional. Terenul statea nefolosit de mai multi ani”, a declarat Elena Cotea @ Investitorul se numeste Dan Chiperi, cel care detine o baza sportiva pe bulevardul Poitiers @ Acesta nu a oferit prea multe detalii despre proiectul imobiliar @ „Este prima data cand intru in acest gen de afaceri”, a declarat Dan Chiperi pentru BZI.

Directoarea de la Vama Iasi a gasit o metoda pentru a-si rotunji veniturile. Pentru ca este la moda sa investesti in proiecte imobiliare, Elena Cotea s-a hotarat sa construiasca locuinte in zona Bucium, acolo unde detine o suprafata de teren, pe tarlaua 164.

Dintr-o suprafata de 1800 de metri patrati, sefa de la Vama vrea sa construiasca doar pe o bucata de 1000 de metri patrati. Este vorba de doua locuinte ce nu ar urma sa depaseasca regimul de inaltime D+P+M. Recent, municipalitatea ieseana a emis un certificat de urbanism care confirma intentia de dezvoltare a Elenei Cotea impreuna cu sotul, Florin Justinian Cotea.

Contactata de reporterii BZI, Elena Cotea a precizat ca vrea sa foloseasca terenul, deoarece sta in paragina de prea mult timp. Mai mult, Cotea sustine ca a mai avut intentia de a dezvolta un proiect imobiliar, dar negocierile nu au condus la o finalitate. In acest moment, un metru patrat de teren in zona amintita se vinde cu aproximativ 70 de euro.

„E pe un teren care era in posesia noastra de multi ani. Noi vrem sa construim, punand la dispozitie terenul. Investitia o face altcineva, nu suportam noi aportul financiar. Castigul se va imparti proportional. Terenul statea nefolosit de mai multi ani. Am mai incercat sa construim acolo, dar nu s-a ajuns la o intelegere”, a declarat Elena Cotea. Investitorul misterios ar fi un anumit Dan Chiperi, proprietar in zona unde sotii Cotea au terenul.

Cine este Dan Chiperi?

Numele Dan Chiperi este legat de o baza sportiva, situata in bulevardul Poitiers, pe care o conduce de mai multi ani. Baza are o suprafata de 2000 de metri patrat, fiind oferite si servicii de fitness, sala de masaj, sauna, teren de minifotbal, bar si terasa. Din informatiile detinute, Dan Chiperi nu s-a facut cunoscut pe piata imobiliara pana in acest moment.

Dar, luna trecuta, Primaria Iasi a emis o autorizatie de construire pentru un cartier de locuinte in zona soselei Barnova, acolo unde Chiperi detine mai multe suprafete de teren. Omul de afaceri vrea sa construiasca 14 locuinte cu un singur nivel, trase la indigo. Fiecare imobil va avea o suprafata construita de 61,04 metri patrati.

„Am vorbit cu dumnealor (familia Cotea – n.r.). Acolo pot intra dupa ce termin aici (referitor la cartierul de locuinte -n.r.). Noi am mai avut discutii si in urma cu doi, trei ani. Este prima data cand intru in acest gen de afaceri”, a declarat Dan Chiperi pentru BZI.

Credite in banca si bijuterii

Conform ultimei declaratii de avere, Elena Cotea are o avere consistenta. Astfel, a declarat ca are in proprietate mai multe terenuri situate in municipiul Iasi. Suprafata totala a acestora este de peste 4000 de metri patrati.

Mai mult, detine doua apartamente si o casa, imobile achizitionate in perioada 2007-2010. Cotea s-a aratat interesata si de achizitia de bijuterii. In perioada 1992-2011 a cumparat metale pretioase in valoare de 5500 de euro. Dar are si datorii la banci, scadente in 2018 si 2030. Valoarea creditelor este 87 de mii de euro. Anul trecut, in calitate de sef la Biroul Vamal a declarat un venit anual de 77.717 lei.

A fost pusa directoare in august

De la finalul lunii august, printr-un ordin emis de ANAF, Elena Cotea detine functia de director la Vama Iasi, inlocuindu-l pe Danut Bolohan, fostul sef al institutiei. Numirea nu a fost lipsita de peripetii. La expirarea mandatului lui Bolohan, Marian Bosianu, director general la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP), a nominalizat-o pe Elena Cotea pentru preluarea functiei.

Insa, de la ANAF a venit alt ordin ce prelungea mandatul lui Bolohan pentru inca o luna. Abia dupa expirarea perioadei mentionate, Elena Cotea a fost confirmata in functie. In acest moment, sefa Vamii se afla intr-o deplasare in strainatate la o conferinta cu o tematica de profil.

Adauga un comentariu