Actualitate

Scandal la Maternitatea „Cuza Voda” din Iasi. Un copil a murit la cateva ore de la nastere. Gravida a fost monitorizata timp de o saptamana in unitatea medicala

Publicat: 03 dec. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Un copil a murit la cateva ore de la nastere. Gravida a fost monitorizata timp de o saptamana in unitatea medicala
1

Ieri-dimineata un bebelus a murit la Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi la câteva ore de la nastere. Tot ieri, tatal, Viorel Vasilica, a depus plângere impotriva Maternitatii "Cuza Voda" si a medicului Radu Pintilie la Inspectoratul Judetean de Politie Iasi. Atât el, cât si mama bebelusului, Ionela Irimia, in varsta de 33 de ani, ii acuza pe medici de decesul copilului.

Gravida din localitatea ieseana Românesti s-a prezentat la inceputul lunii noiembrie la maternitatea mentionata pentru un control, sarcina fiind la termen. Medicii i-au spus atunci sa mearga acasa pentru ca nu i-a venit sorocul. Pe 23 noiembrie, Ionela Irimia revine la maternitate, de aceasta data fiind internata de medicul Radu Pintilie, care era de garda.

Pe 30 noiembrie, când sarcina avea 43 de saptamani, termen depasit, pacienta a intrat in travaliu. Dupa cum a afirmat aceasta, peste mai bine de 6 ore s-a chinuit sa nasca, dar medicii au decis sa-i faca cezariana. Pe 1 decembrie gravida a nascut prin cezariana un copil viu. Nu s-au implinit 24 de ore de la nastere si bebelusul a decedat. Mama sustine ca bebelusul a aspirat lichid amniotic când inca era in uter si asta ar fi provocat decesul.

"Am facut astazi plângere la politie impotriva maternitatii si a medicului, am discutat si cu sotia si credem ca bebelusul nostru a murit din cauza medicilor. Sotia mea a stat internata in spital sub ochii lor. Tot timpul medicii ii spuneau ca inca nu este de nastere. Daca era o problema, de ce nu au intervenit sa faca operatia mai repede? De pe 23 noiembrie pâna a nascut a fost internata. Acum câtiva ani sotia a nascut tot la Maternitatea «Cuza Voda» si copilul a murit acolo. Cauza decesului ar fi asfixie. Copilul ar fi aspirat lichid amniotic care a ajuns in plamâni. Vom face plângere si la Colegiul Medicilor din Iasi", a declarat Viorel Vasilica, tatal copilului decedat.

Citeste si : DRAMATIC! Un bebelus in varsta de 8 luni a murit dupa ce a fost plimbat intre spitale

Adauga un comentariu