Actualitate

Umilit in ultimul hal de Altex! Cu actele in mana, un inginer din Iasi a trait cea mai traumatizanta experienta din viata lui

Publicat: 10 dec. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Umilit in ultimul hal de Altex Cu actele in mana un inginer din Iasi a trait cea mai traumatizanta experienta din viata lui
1

@ Unul dintre cele mai importante magazine de electronice si electrocasnice este din nou aratat cu degetul @ Un client din Iasi sustine ca i se refuza reparatia produsului, aflat in garantie, dintr-un motiv stupid @ Mai mult, are o parere a unui specialist care ii confirma ceea ce a banuit de la inceput

Un inginer din Iasi a avut parte de surpriza vietii lui dupa ce a achizitionat luna trecuta un produs de la Altex. A platit 500 de lei pe o placa de baza care a functionat cateva zile.

Dupa ce s-a defectat, s-a dus cu placa de baza la magazinul Altex de unde a achizitionat-o si a solicitat reparatia produsului, acesta fiind in garantie. Insa raspunsul primit de angajatii Altex l-a pus in dificultate. Era considerat vinovat de faptul ca placa de baza s-a defectat. A vrut sa probeze cele spuse de angajatii Altex si s-a dus la un service autorizat pentru a obtine o a doua parere.

"Am luat placa si am fost cu ea la un service autorizat, Artis Design, din Iasi, pentru a proba cele spuse de cei de la Altex, ca placa s-a defectat din cauza mea. Lipseste o bucatica de plastic si acesta ar fi motivul  sustinut de cei de la Altex pentru a nu repara placa. Cei de la service mi-au zis ca nu are nicio legatura motivul invocat de Altex pentru reparatii, cu reparatia in sine a produsului aflat in garantie. Reprezentantii de la Artis Design mi-au dat in scris ca placa poate fi trimisa in garantie, la reparatie, la Altex si ca lipsa acestei bucati de plastic nu influenteaza functionalitatea placii de baza", a spus inginerul Cristi Hristea.

Refuzat a doua oara

Clientul a trimis de doua ori placa la reparat. "Placa de baza am trimis-o la magazin pe data de 15 noiembrie 2017 si in aceeasi zi mi-a fost anulata garantia fara un motiv intemeiat. A fost trimisa inapoi acasa a treia zi. Pe data de 23 noiembrie am trimis din nou placa la reparat, in garantie, cu actul doveditor de la Artis Design", a mai spus inginerul.

Placa de baza a stat in service-ul magazinului de pe data de 23 noiembrie pana pe data de 7 decembrie, cand clientul a primit un raspuns neasteptat de la Altex.

"Mi-au dat acelasi raspuns negativ cu privire la reparatie. Motivul pe care il invoca in continuare este bucatica de plastic lipsa. Nefiind in domeniu, nu am de unde sa stiu daca acea placa nu avea plasticul atunci cand am cumparat-o sau daca au rupt ei intentionat plasticul ala sa-mi poata anula garantia. Acum jumatate de an am patit acelasi lucru cand am achizitionat un alt produs care s-a defectat in scurt timp si au refuzat sa il repare. Nu mi se pare normal sa platesc un produs defect. Nu stiu daca bucatica de plastic e rupta de ei sau asa a venit de la producator. Nu inteleg de ce mi-au acceptat a doua oara produsul la reparatie daca prima oara l-au refuzat? Pe langa asta, l-au tinut in service atat de mult timp degeaba. Am sesizat aceste probleme legate de Altex pentru ca altii sa nu pateasca la fel. O sa depun sesizare si la Protectia Consumatorilor", a mai spus inginerul.

Citeste si : Inca o teapa marca ALTEX! Fereste-te de acest magazin daca nu vrei sa te trezesti cu probleme pe cap! Iata ce a patit un iesean

Altex, in topul reclamatiilor facute de ieseni

De altfel, tot mai multi clienti din Iasi sunt nemultumiti de produsele pe care le achizitioneaza din magazinul de electronice si electrocasnice. Fie ca achizitioneaza un fier de calcat, un laptop, un telefon mobil sau un aragaz, acestia depun sesizari la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi.

Comisarii din cadrul institutiei au fost asaltati in acest an de clientii care s-au trezit ca produsele s-au defectat la scurt timp dupa ce le-au achizitionat. Acestia au primit numai in acest an 58 de reclamatii impotriva firmei de electronice si electrocasnice.

In urma verificarii lor, au fost aplicate amenzi in valoare de 10.000 de lei firmei Altex. Principalele sesizari ale clientilor fac referire la problemele aparute la telefoanele mobile, laptop-uri, aparate foto, tablete, insa au fost si reclamatii ale iesenilor care au cumparat perie de coafat, tocator de carne, espressor, mouse, aparat pentru GPS sau cuptor. Reprezentantii Altex nu au oferit un punct de vedere pana la inchiderea editiei.

Citeste si : Inca o teapa marca ALTEX! Fereste-te de acest magazin daca nu vrei sa te trezesti cu probleme pe cap! Iata ce a patit un iesean

Adauga un comentariu