Actualitate

Moarte clinica pentru patronul de la Smile Pizza! Familia este distrusa si mai are o singura speranta. Durac: „Nu am jucat la pacanele, nu am fost in excursii”

Publicat: 14 nov. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Moarte clinica pentru patronul de la Smile Pizza Familia este distrusa si mai are o singura speranta. Durac Nu am jucat la pacanele nu am fost in excursii
1

@ Executorii au pus capat unei telenovele ce dureaza de mai bine de trei ani @ Famila Durac, fondatoarea Smile Pizza, a pierdut vila din Valea Lupului @ A fost vanduta la jumatate din pretul cat valora, spre nemultumirea debitorilor @ Investitorii imobiliari stau deja la panda @ A fost vanduta cu aproape 145.000 euro @ "Asa a fost sa fie! Imaginati-va ca inainte de credit, casa a fost evaluata la o suma de doua ori mai mare. In niciun caz nu a scazut pretul. Am dat bancii 180.000 euro, dar nu am mai putut sa platesc. Am intrat in incapacitate de plata, nu pentru ca am jucat la pacanele sau pentru ca am fost in excursii", a declarat Adrian Durac @ Pizzeria functioneaza pe o societate proaspat infiintata

Inevitabilul s-a produs in familia Durac, cea care a fondat una dintre cele mai vechi afaceri din Iasi, Pizzeria Smile, situata pe soseaua Pacurari, nr.126. Din cauza unui credit neachitat catre BRD, Marioara si Adrian Durac s-au vazut executati la cererea creditoarei.

Dupa mai multe proceduri desfasurate pe parcursul a trei ani, la care nu s-au prezentat participanti, executorii au adjudecat licitatia in urma cu cateva zile. Banca a vizat proprietatea de pe strada Ciresi, din comuna Valea Lupului. Proprietatea este compusa dintr-un teren de 2.146 metri patrati, anexa gospodareasca de 77.45 metri patrati si o vila cu un regim de inaltime de D+P+M ce are o suprafata construita de 252 metri patrati.

Chiar daca imobilele au fost evaluate la 1.3 milioane lei, pretul de pornire a fost de 649.321 lei, adica 141.156 euro. La licitatia organizata de catre executorul judecatoresc Chiriac Catalin Razvan s-a prezentat o femeie care a licitat in apropierea pretului de pornire. Deocamdata, castigatorul a achitat doar zece la suta din pretul de pornire, urmand ca restul sumei sa fie transferata la inceputul lunii decembrie.

Reporterii BZI l-au contactat telefonic pe Adrian Durac pentru a obtine un punct de vedere. Acesta a explicat ca isi asuma aceasta pierde, dar ca mai importanta este sanatatea familiei.

"Nu stiu nimic despre asta. Daca dumneavoastra ati aflat… Imaginati-va cand am facut creditul, nu am crezut ca voi pierde bucatica de caramida. Asa a fost sa fie! Imaginati-va ca inainte de credit, casa a fost evaluata la o suma de doua ori mai mare si ceva. In nicun caz nu a scazut pretul. Am dat bancii 180.000 euro, dar nu am mai putut sa platesc. Am intrat in incapacitate de plata nu pentru ca am jucat la pacanele sau pentru ca am fost in excursii", a declarat Adrian Durac.

Acesta nu a precizat daca va contesta procedura organizata de executorul judecatoresc. Modul in care a fost facuta executarea familiei Durac ridica multe semne de intrebare. Asta, deoarece BRD, sucursala Iasi, nu a recuperat nici macar jumatate din creantele acumulate de Durac. Astfel, Adrian Durac nu a avut ocazia sa vanda imobilul si sa achite datoria catre banca.

Conform informatiilor detinute de reporterii BZI, terenul familie Durac este deja vanat de dezvoltatori imobiliari. Terenul este cu atat mai bun, cu cat beneficiaza de utilitati si deschidere la strada principala.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Mai au doua afaceri

Familia Durac, alaturi de fiii Andrei si Daniel, continua sa aiba grija de pizzeria din Pacurari. Din cauza datoriilor, au trecut activitatea pe o societate proaspat infiintata, in luna iunie a anului trecut. Sediul social al firmei Smile Aris Sweet SRL se afla chiar la adresa vilei executate din Valea Lupului

In 2017, cifra de afaceri era "zero", iar pierderile de 5.483 lei, fara angajati declarati. Adrian Si Mariroara Durac mai au calitatea de asociati la Societatea Cooperativa Mestesugareasca Gradul 1 Modest, care are ca obiect de activitate "comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun".

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

"Inca de la infiintare ne-am preocupat in mod deosebit de respectarea retetelor, imbunatatirea acestora si am tinut cont in tot acest timp de cerintele, cat si dorintele clientilor nostri legate de calitatea meniurilor oferite, cat si de diversitatea acestora. Deviza noastra in toata aceasta perioada a fost seriozitatea si respectul pe care am incercat sa le impunem, in atitudinea noastra fata de cei care au trecut pragul localului nostru, cat si clientii care au facut diverse comenzi la domiciliu sau in alte locatii", se arata in descrierea localului Pizza Smile. A doua afacere consta in administrarea pensiunii Flori de Bucovina, din localitatea Pojorita.

Adauga un comentariu