Actualitate

Lovitura sub centura pentru un cunoscut notar din Iasi! Averea este ciopartita de executori. Doua spatii comerciale ultracentrale sunt scoase la vanzare

Publicat: 19 nov. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitura sub centura pentru un cunoscut notar din Iasi Averea este ciopartita de executori. Doua spatii comerciale ultracentrale sunt scoase la vanzare
1

@ Un cunoscut notar din Iasi risca sa ramana fara doua spatii comerciale cu o valoarea de peste 260.000 euro @ Spatiile sunt situate in Centrul Civic, zona de lucru a notarilor si a avocatilor @ Executorii organizeaza vanzarea in cursul zilei de maine @ Liliana Blaj nu s-a aratat interesata de actiunea executorilor @ "Nu comentez!", a spus notarul Liliana Blaj @ Totul a pornit de la un credit in franci elvetieni, neachitat catre Banca Transilvania @ La mijlocul anului i-a venit randul si notarului Mihai Suleap

Situatie nedorita pentru un cunoscut notar din Iasi, ce detine un cabinet pe bulevardul Stefan cel Mare Si Sfant, nr.10. Liliana Vasilica Blaj Avram s-a trezit cu imobilele scoase la vanzare dupa ce nu a achitat un credit catre Banca Transilvania, in valoare de 342.904 franci elvetieni.

De executare nu ascapat nici Damian Blaj-Avram, sotul doamnei notar. In consecinta, banca s-a indreptat impotriva celor doi, urmand ca licitatia sa fie organizata in cursul zilie de maine la sediului BEJA Iovu Dragos si Hitruc Ionut.

Executorii scot la vanzare doua spatii ultracentrale, situate in subsolulu blocului Gheorghe Sontu, de pe strada Grigore Ureche nr. 3, in spatele actualului Tribunal Iasi. Zona este vanata de catre avocati si notari, deoarece se invecineaza cu instantele iesene.

Conform descrierii, un spatiu comercial are o suprafata utila de 321,50 metri patrati, iar celalalt o suprafata utila de 55,60 metri patrati. La cele doua spatii se mai adauga o suprafata de peste 100 metri patrati, reprezentand cota indiviza de teren.

In acest dosar de executare apare si numele lui Radu BlajAvram, avand calitatea de tert poprit. Cele doua spatii comerciale au fost evaluate la nivelul sumei de 1,2 milioane lei, adica 260.869 euro. Pretul de pornire a licitatiei este identic cu cel obtinut din evaluare. Daca licitatia va fi adjudecata la nivelul apropiat pretului de pornire, banca nu-si va recupera in totalitate suma datorata de notar.

"Invitam pe toti cei care doresc sa cumpere imobilul sa se prezinte la termenul de vanzare, locul fixat si ora stabilita, avand asupra lor acte de identitate si pana la aceasta data sa prezinte oferta de cumparare. Ofertantii trebuie sa consemneze o cautiune reprezentand 10 la suta din pretul de incepere a licitatiei", se arata in anuntul executorilor. In cazul in care procedura nu va fi adjudecata, pretul de pornire va fi diminuat.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Doamna notar: "Nu comentez"

Reporterii BZI au incercat sa obtina un punct de vedere legat de datoria neplatita catre Banca Transilvania. "Nu comentez!", a spus notarul Blaj, lasand de inteles ca nu este interesata de soarta celor doua spatii comerciale.

Sotii Blaj-Avram au incercat sa atace contractul cu Banca Transilvania pentru clauze abuzive, insa judecatorii au respins contestatia formulata de cei doi. Familia Blaj-Avram nu a fost lipsita de probleme finciare. Damian Blaj a reusit sa falimenteze societatea de constructii Emberom SRL, dupa ce a inregistrat datorii catre partenerii de afaceri si Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi. Prejudiciul declarat ajungea undeva pe la 3 milioane de lei.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Nu este singurul notar cu probleme

Finantele au urmarit si alti notari care activeaza in municipiul Iasi. La mijlocul acestui an, Fiscul a organizat pentru a patra oara o licitatie privind valorificarea unor terenuri. Vizat este notarul iesean Mihia Suleap, care din din cauza unor datorii, s-a trezit cu bunurile executate. Insa, urma sa ii fie executati garantii Sabina Elena Udisteanu, fiica notarului, si Cornelia Ivasiuc.

Pe lista bunurilor se afla un teren cu o suprafata de 13.600 metri patrati, situat in extravilanul comunei Probota, cu un pret de pornire de 67.946 lei.

Lista continua cu un teren de 13.400 metri patrati, aflat in aceeasi comuna, cu un pret de pornire de 67.946 lei. In aceeasi zona, se afla o suprafata de 8.800 metri patrati, cu o pornire de 43.965 lei si un teren de 6.400 metri patrati, cu un pret de pornire de 31.975 lei. La procedura nu s-au prezentat oferte financiare. In consecinta, s-a decis ca terenurile trebuie reevaluate.

De atunci, nu s-a mai organizat alta procedura. Datoria lui Suleap reiesea din neplata impozitelor catre stat in urma tranzactiilor notariale. In perioada 2010 – 2014, procurorii au stabilit ca notarul a adus statului un prejudiciu de peste 500.000 euro.

Adauga un comentariu