Economic Local

Incepe goana dupa locuintele Primariei! Mii de ieseni au sansa de a avea un acoperis deasupra capului. Cei care au tras teapa au fost evacuati

Publicat: 07 dec. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incepe goana dupa locuintele Primariei Mii de ieseni au sansa de a avea un acoperis deasupra capului. Cei care au tras teapa au fost evacuati
1

@ Primaria Iasi reactualizeaza listele pentru locuintele ANL @ Iesenii au termen de depunere a cererilor pana pe data de 31 decembrie @ "Lista care stabileste ordinea in atribuirea locuintelor construite prin ANL nu a mai fost refacuta din anul 2011, deoarece nu s-au mai construit locuinte, iar legislatia pevedea refacerea acesteia numai in anii in care se dadeau in folosinta locuinte noi. La momentul aprobarii, in lista figurau 465 de solicitanti care indeplineau conditiile de acces la locuinta", spun reprezentantii primariei @ S-au facut primele demersuri pentru construirea de locuinte sociale si convenabile in Metalurgie @ Anual, o parte dintre apartamentele ANL sunt eliberate dupa evacuarea rau-platnicilor

De aproape 10 ani, municipalitatea ieseana nu a mai actualizat listele cu iesenii care au aplicat pentru o locuinta ANL. In cel mai scurt timp, reprezentantii Directiei Fond Locativ (DFL) vor publica o lista actualizata cu iesenii care indeplinesc toate conditiile cerute prin lege.

In acest moment sunt inregistrate aproape 5.000 de dosare. Insa, doar 2.000 ar fi valabile, cel putin in baza celui mai important criteriu, acela de varsta.

Conform legii, persoana care cere o locuinta ANL trebuie sa aiba pana in 35 de ani la data depunerii solicitarii si cel mult 38 de ani in momentul ocuparii spatiului locativ. Insa, multe persoane nu mai respecta aceasta conditie. Municipalitatea are in administrare 440 apartamente ANL, dupa ce alte 300 au fost achizitionate de catre chiriasi.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

"Lista care stabileste ordinea in atribuirea locuintelor construite prin ANL nu a mai fost refacuta din anul 2011, deoarece nu s-au mai construit locuinte, iar legislatia pevedea refacerea acesteia numai in anii in care se dadeau in folosinta locuinte noi. La momentul aprobarii, in lista figurau 465 de solicitanti care indeplineau conditiile de acces la locuinta. Din 2011 si pana in prezent s-au efectuat atribuiri pana la pozitia 411 din lista. Primaria Iasi, prin Directia Fond Locativ, a solicitat Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene modificarea normelor metodologice de aplicare a Legii 152/1998, astfel incat lista care stabileste prioritatea in atribuirea locuintelor sa se refaca anual, chiar daca fondul disponibil de locuinte nu se constituie din locuinte noi, ci doar din locuintele care se disponibilizeaza pe parcursul exploatarii fondului locativ existent", spun reprezentantii primariei.

Municipalitatea a intocmit un proiect de hotarare ce vizeaza noile modificari, urmand sa fie supus dezbaterii intr-o sedinta viitoare de Consiliul Local. Noile liste ar urma sa fie publicate la inceputul anului 2019. Pentru acordarea unei locuinte ANL, printre altele, beneficiarii trebuie sa faca dovada ca nu detin proprietati si ca au un venit generat de salarii.

"Primaria Municipiului Iasi, prin Directia Fond Locativ, anunta ca termenul limita stabilit pentru depunerea si completarea dosarelor inregistrate in vederea obtinerii unei locuinte construite prin ANL, destinata inchirierii, este 31.12.2018. Dosarele si completarile inregistrate dupa aceasta data nu vor fi incluse in lista care va stabili ordinea in repartizarea locuintelor construite prin ANL, care va fi aprobata de Consiliul Local Iasi la sfarsitul lunii februarie 2019", se arata in anuntul municipalitatii.  

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Se pregatesc locuintele sociale si convenabile

In vara acestui an, municipalitatea a eliberat o autorizatie de construire pentru doua cladiri cu cate doua tronsoane, unde vor fi amenajate locuinte sociale si convenabile, in zona Gradinari. In total, vor fi amenajate 72 de apartamente astfel: 8 cu trei camere, 28 cu doua camere si 36 cu o camera. Cladirile vor avea un regim de inaltime de S+P+3E+M si 99 locuri de parcare.

De lucrare se va ocupa asocierea Elitconstruct SRL – Artehnis SRL, valoarea contractului fiind de 8,8 milioane lei, fara TVA. Acest demers face parte dintr-un proces mult mai mare. Proiectul prevede construirea unui numar de 16 tronsoane de bloc, cu 288 apartamente, suprafata de teren disponibila fiind de 25 hectare. Pentru obtinerea unei locuinte sociale au fost depuse 2.675 cereri, iar pentru locuinte convenabile un numar de 3.121 cereri.

Adauga un comentariu