Actualitate

Ies la iveala noi amanunte incendiare! La Delphi Iasi se fura ca in codru! Directori schimbati din functii dupa ce americanii au descoperit ca sunt fraieriti

Publicat: 11 iun. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ies la iveala noi amanunte incendiare La Delphi Iasi se fura ca in codru Directori schimbati din functii dupa ce americanii au descoperit ca sunt fraieriti
1

@ Schimbari radicale au fost facute la fabrica din Iasi a corporatiei americane Delphi Diesel Systems, asta dupa ce s-a descoperit ca de aici lipsesc bunuri in valoare de cateva milioane de euro @ Mai multi sefi de sectoare si team leaderi din cadrul Delphi Iasi au fost schimbati in ultimele luni dupa ce directorii straini ai companiei au suspectat ca acestia ar fi de vina pentru neregulile din interiorul fabricii @ Angajatii Delphi Iasi au acuzat in repetate randuri nepotismul care a pus stapanire pe posturile de conducere din interiorul uzinei @ Conducerea Delphi Iasi a organizat o intalnire la nivelul Prefecturii Iasi, in cadrul careia s-au pus in discutie metodele prin care se fura din fabrica, dar si alte probleme serioase cu care se confrunta corporatia americana la Iasi

Situatia este mai tensionata ca niciodata la punctul de lucru din Iasi a americanilor de la Delphi Diesel Systems. Dupa ce au fost facute schimbari importante de personal in ultimele sase luni, mai ales la nivelul posturilor de conducere, sefii companiei au solicitat o intalnire cu conducerea Prefecturii Iasi, acolo unde s-au pus in discutie problemele cu care se confrunta americanii, dar mai ales modul prin care sunt sustrase bunuri din interiorul fabricii.

S-a ajuns in acest punct dupa ce, in urma gestiunii realizate la fabrica Delphi din Bratuleni, s-a descoperit ca lipsesc bunuri in valoare de aproape 2 milioane de euro, in mare parte piese fabricate chiar in uzina locala.  

Conducerea executiva a Delphi Iasi a facut aceste demersuri deoarece cazurile de furt descoperite de personalul care se ocupa cu paza fabricii au fost oarecum minore avand in vedere prejudiciile create.

Citeste si : Se va inchide Delphi? Dezvaluiri INCENDIARE din interiorul celei mai mari companii din Iasi: angajatii se tem pentru locurile de munca

Simplii muncitori ai fabricii au fost prinsi furand diverse piese si bunuri din companie, asa cum este si cazul tinerilor Rares Alexandru Draghici si George Remus Vitalariu, care au fost acuzati ca au sustras 48 injectoare diesel, cauzand un prejudiciu de 22.650,88 euro, iar Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasi i-au trimis pe acestia in judecata.

Desi a fost vorba de cateva zeci de piese, sefii firmei au sustinut ca, in noaptea de 20/21 decembrie 2016, au fost sustrase cateva sute de injectoare, declarand prejudicii mult mai mari fata de sefii straini ai Delphi.

Conform surselor din interiorul Delphi Iasi, sefi de sectoare in cardasie cu angajati ai firmei de paza au sustras cantitati mari de piese si bunuri din fabrica, iar mai apoi au fost invinuiti simplii muncitori care erau prinsi la iesirea din tura cu cateva piese ascunse in buzunar.

Aceste lucruri se intampla in contextul in care una dintre fabricile din Romania a americanilor, Delphi Packard din orasul Moldova Noua, judetul Caras-Severin, urmeaza sa se inchida cu concedierea tuturor angajatilor.

Delphi Diesel Systems Romania SRL este cel mai mare angajator privat din Iasi. La filiala locala a companiei americane lucreaza peste 2.000 de angajati, majoritatea cu studii superioare, pe salarii apropiate de cel minim pe economie. Din acest motiv, multi studenti aflati in ani terminali sau proaspat absolventi de studii superioare care lucreaza pe salariul minim pe economie incearca sa isi rotunjeasca veniturile sustragand piese din fabrica, insa se pare ca astfel de lucruri se intampla la o scara mult mai mare si cu aportul unor persoane din conducere.

Citeste si : Cutremur la Delphi Iasi! Americanii taie in carne vie! Schimbari radicale la cel mai mare angajator privat

Nepotismul continua sa stapaneasca fabrica

Ultima plecare importanta de la Delphi Iasi este cea a lui Sebastian Rusu, care ocupa functia de Security-Facility & IT manager. Acesta era unul dintre cei mai importanti angajati ai companiei si intens contestat de muncitorii care l-au acuzat in repetate randuri de favoritisme, nepotism si abuz in serviciu.

In locul acestuia a fost numit Cristian Teodoru, un alt personaj care este contestat de muncitorii din fabrica, deoarece se afla in relatii de rudenie cu numeroase persoane din conducerea Delphi, iar pe langa asta este chiar nasul de casatorie al lui Sebastian Rusu, cel care a fost inlaturat din functie tocmai din cauza neregulilor descoperite.

Cristian Teodoru a fost numit Technical Manager, desi a fost implicat in mai multe scandaluri in interiorul companiei. Aceste schimbari nu au fost privite cu ochi buni de simplii muncitori care au sperat ca schimbarile sefilor vor aduce mai mult profesionalism in companie si mai putin nepotism.

A fost inlaturat din functie si Daniel Varlan, fost plant manager si fin al lui Cristian Teodoru. Aceeasi soarta a avut-o si managerul de finante, Irina Dumitru. Sefii executivi ai Delphi i-au mai concediat pana acum pe Stefan Petrea, unul dintre cele mai importante nume, care a fost vreme de mai multi ani manager al fabricii Delphi Diesel Iasi.

De asemenea, si sotia acestuia, Ana Petrea, care a ocupat mai multe functii la Delphi Iasi, a fost concediata. Se pare ca cei doi au fost angajati ulterior la alte companii de profil in Cluj, asta deoarece vestea legata de profesionalismul celor doi s-a raspandit la firmele din Iasi. Alti doi angajati care au fost promovati in firma de sotii Petrea au fost inlaturati. Este vorba despre managerul de logistica pe pompe Nicoleta Gherasim, care este nasa copilului sotilor Petrea, precum si de Diana Gribincia, manager de logistica pe injectoare si care ar fi nasa copilului sotilor Petrea.

Toate aceste nume importante din conducerea Delphi Iasi au fost concediate incepand cu luna noiembrie a anului trecut si se pare ca lista sefilor care vor fi concediati va continua.

Citeste si : Totul s-a petrecut la o firma de top din Iasi. Tanarul a folosit pistolul din dotarea societatii. Medicilor nu le-a venit sa creada ce vad

Pierderi financiare suspecte inregistrate la Delphi Iasi

Fabrica din Iasi face parte dintr-o impresionanta retea de companii a Delphi Corporation, acestea activand in mai toate domeniile, dintre care in sectorul financiar, productie industriala, automotive, cercetare etc. De la momentul aparitiei companiei americane la Iasi, mai toate activitatile si contractele au fost derulate cu firme afiliate, care fac parte din grupul Delphi, insa raporteaza pierderi fiscale de peste 100 milioane lei anual, lucru extrem de suspect.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala Iasi a realizat un control pentru a vedea daca este corect pretul de vanzare practicat intre firmele afiliate si cum se explica costurile mari inregistrate care au dus la pierderi constante in contabilitatea Delphi Diesel Systems Romania. Asociati in cadrul Sc Delphi Diesel Systems Romania SRL sunt Delphi Holdings Luxembourg SARL cu o cota de 99,9999 procente la capital si Delphi France Holding SAS, cu o cota de participare de 0,0001 procente la capital.

Citeste si : INCENDIAR! Concedieri masive la Delphi Iasi! Au disparut sume uriase de bani. Corporatia americana isi elimina managerii locali

Mai departe, aceeasi Delphi Luxembourg controleaza un procent de 100 la suta urmatorii clienti ai Delphi Romania: Delphi Diesel Systems SL Spania si Delphi France SAS.

In vreme ce filiala romaneasca a companiei declara pierderi de peste 100 milioane lei anual, societatile din grupul Delphi obtin si declara profituri uriase in aceeasi perioada. La nivelul Delphi Corporation se inregistra o marja a profitului de 17,99 procente in anul 2008, asta in vreme ce filiala din Romania raporta pierderi uriase.

Reprezentantii Delphi Diesel Systems nu au oferit un punct de vedere referitor la aceste situatii pana la inchiderea editiei.

Adauga un comentariu