Actualitate

EXCLUSIV! Filmul unei golanii de 5 milioane de euro, din centrul Iasului! Afaceristul si-a bagat mama la inaintare ca sa recupereze Hotelul „Traian”. Dezvaluiri incredibile, facute de chirias

Publicat: 13 ian. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Filmul unei golanii de 5 milioane de euro din centrul Iasului Afaceristul si-a bagat mama la inaintare ca sa recupereze Hotelul Traian. Dezvaluiri incredibile facute de chirias
1

@ Danut Prisecariu a pus mana pe Hotelul "Traian", in urma unei licitatii dubioase @ Contestatarii procedurii scot la suprafata detalii legate de ingineria pusa la cale de Prisecariu @ Hotelul a fost adjudecat la un pret de 4,7 milioane de euro @ Afacerea a fost pusa la cale prin intermediul mamei omului de afaceri @  "Singurul care s-a prezentat la licitatie a fost SC Kirschblute SRL, acelasi actionar din SC Turism Moldova SA, mai exact mama actionarului societatii debitoare, care este si actionar al debitoarei. Considera ca este o situatie de nelegalitate flagranta, constand in judecarea printr-un interpus", se arata in incheierea sedintei din data de 10 ianuarie @ Prisecariu a stins o creanta datorata de alta firma, controlata tot de acesta @ Trebuie sa mai scoata din conturi aproape 300.000 de euro @ Afaceristul a refuzat o oferta de la doi vasluieni, chiriasii hotelurilor "Astoria" si "Traian", in valoare de 5,5 milioane de euro @ Interesat de aceasta afacere este Cristi Stanciu, consilier local PSD, ce controleaza Fundatia Ecologica Green

Omul de afaceri Danut Prisecariu, cel care controleaza SC Turism Moldova SA, societate aflata in insolventa, a facut la finalul anului trecut o miscare care i-a permis sa reintre in posesia Hotelului "Traian" din centrul Iasului.

Prin interpusi, a reusit sa pastreze cladirea si terenul in portofoliu, contra sumei de 4.714.863 de euro. La licitatia din data 29.11.2018 organizata de BDO Business Restructuring SRL s-a prezentat o singura firma: Kirschblute SRL, cu sediul social in Piata Unirii, nr.1. Societatea ii are ca actionari pe Eugenia Prisecariu (mama afaceristului) – 95 la suta si Danut Prisecariu – 5 la suta.

In conditiile in care Kirschblute SRL este unul dintre principalii creditori prezenti la masa credala, Prisecariu a reusit prin mama sa sa pastreze hotelul.

Insa, procesul-verbal a fost contestat de Fundatia Ecologica Green (FEG), controlata de consilierul PSD Cristi Stanciu, procesul urmand sa se judece la Tribunalul Iasi.

Interesul lui Stanciu este major, deoarece a cumparat la licitatie hotelul "Astoria", care se afla in trecut in portofoliul lui Prisecariu. Daca ar fi pus mana pe hotelul "Traian", ar fi avut un activ complet.

Reporterii BZI prezinta in exclusivitate filmul acestei licitatii si reactiile partilor implicate. Unul dintre cele mai importante detalii este strans legat de activitatea hotelului, preluata de catre doi chiriasi de la Danut Prisecariu.

Licitatie cu "dedicatie"

La termenul din data de 10 ianuarie 2019, contestatarul licitatiei arata ca licitatia organizata de lichidatorul judiciar a fost masluita, pentru a servi interesele lui Danut Prisecariu.

"Solicita sa se constate ca a avut loc o licitatie absolut intempestiva facuta in niste conditii suspecte. De la momentul la care a avut loc vanzarea, au fost doar doua zile lucratoare. Actul a fost publicat cu "dedicatie", pentru ca orice potential participant la licitatie sa aiba la dispozitie pentru informare, adunarea documentelor necesare si depunerea garantiei de participare la licitatie, doar doua zile. Pentru un bun de o valoare atat de mare, timpul a fost extrem de scurt. Drept urmare, singurul care s-a prezentat la licitatie a fost SC Kirschblute SRL, acelasi actionar din SC Turism Moldova SA, mai exact mama actionarului societatii debitoare, care este si actionar al debitoarei. Considera ca este o situatie de nelegalitate flagranta, constand in judecarea printr-un interpus", se arata in incheierea sedintei

Prin contestatie, Cristi Stanciu a aratat magistratilor ca, in cazul in care procesul-verbal de adjudecare a licitatiei nu este anulat, hotelul "Traian" poate intra in circuitul civil, existand posibilitatea schimbarii proprietarilor, situatie in care procesul de valorificare ar fi greu de reluat.

Hotelul "Traian" nu poate fi autonom

Licitatia a fost contestata si de catre Optimal Travel SRL, care a inchiriat hotelul "Traian" de la afaceristul Danut Prisecariu. Societatea care administreaza si hotelul "Astoria" este controlata de doi vasluieni: Adrian Danu si Dragos Cioncu, al doilea avand si calitatea de administrator.

Chiriasii au aratat ca, in caietul de sarcini al licitatiei, era precizat faptul ca hotelul "Traian" va putea functiona imediat dupa valorificare. Insa, acestia arata ca acest lucru este imposibil, doarece, cele doua hoteluri lipite sunt interdependente.

Mai mult, licentele de operare hoteliera sunt emise pe numele Optimal Travel SRL, iar autorizatia PSI (Prevenirea si Stingerea Incendiilor) a fost emisa pentru ambele hoteluri, nicidecum separat. Mai mult, o mare parte dintre utilitati se afla in proprietatea hotelului "Astoria".

"Deoarece pana la data de 12.11.2018, data scadenta pentru depunerea documentatiei de participare la licitatia organizata de SC Turism Moldova SA pentru vanzarea activului Grand Hotel «Traian», au fost identificate impedimente majore reprezentate de notarea in cartea funciara a unor litigii, inscrise de SC Motel Bucium SA, fapt care ne punea in imposibilitatea de implementare a creditului de investitii, nu am putut participa la licitatia pe care ati organizat-o", se arata in contestatia vasluienilor.

Afacerea acestora este destul de prolifica. In 2017, cifra de afaceri a societatii Optimal Travel SRL este de 8.040.454 lei, profit de 1.475.200 lei, datorii de 1.490.465 lei, cu un numar de 56 de angajati.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Acuzatii de santaj

Reprezentantii lui Danut Prisecariu arata ca, prin contestarea procesului-verbal al licitatiei, s-a incercat santajarea omului de afaceri. Astfel, Stanciu ar fi incercat sa-l oblige pe Prisecariu sa vanda hotelul celor de la Optimal Travel.

"Toate aceste circumstante conduc la concluzia ca petenta (FEG -n.r.) este un simplu tert, semnatarul acestuia urmand deliberat tergiversarea transferului de proprietate, ca mijloc de constrangere in scopul acceptarii ofertei transmise de Optimal Travel in data de 4 decembrie 2018. Optimal Travel a propus incheierea unui proces-verbal de vanzare-cumparare la pretul de 5.500.000 euro, cu avans de 100.000 euro si plata diferentei pana in 14 aprilie 2019, finantata de CEC Bank", spun reprezentantii lui Prisecariu.

Cei de la Optimal Travel SRL urmau sa contracteze un imprumut, avandu-i garanti Elit Agro Farm SRL (controlata de Dragos Cioncu) si Geotop SRL (controlata de Cristi Stanciu). Avocatul lui Prisecariu a mai aratat ca la licitatia din data de 14.11.2018 nu s-au prezentat ofertanti, motiv pentru care creditorii au stabilit organizarea altei proceduri pe data de 29.11.2018.

Citeste si: Disperare in randul dezvoltatorilor imobiliari! Proiect gigant, respins in Comisia de Urbanism. Fiul unui cunoscut patron a intervenit personal

Prisecariu va plati mai putin de 300.000 euro

Danut Prisecariu nu a avut nici o clipa intentia de a vinde hotelul, pentru ca ar fi facut cea mai proasta afacere. Fiind singurul participant, a stins o creanta de 4.442.062 euro datorata de Turism Moldova SA (actionar Prisecariu -n.r. ) catre Kirschblute SRL (actionar Prisecariu – n.r.). In aceste conditii, Prisecariu trebuie sa scoata suma de 272.800 euro ce urmeaza sa fie depusa in contul unic de insolventa al societatii debitoare. Hotelul "Traian" este ridicat pe o suprafata de teren de 2.442 metri patrati, avand aceeasi suprafata construita. Cladirea este compusa dintr-un subsol cu o suprafata utila de 169,24 metri patrati, etajul 1 – 946 metri patrati, etajul 2 – 933,23 metri patrati, etajul 3 – 876, 09 metri patrati, plus alta suprafata de teren de 92 metri patrati. Hotelul este cotat la 4 stele, avand 68 de camere si 119 locuri de cazare.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Urmatorul termen de judecata este programat de pe data de 12 februarie 2019, termen limita pentru Cristi Stanciu de a depune o cautiune in valoare de 34.259 lei. La o licitatie anterioara, Vasile Puscasu, patronul motelului Bucium, a fost declarat castigator. Dar, procedura a fost anulata, deoarece nu a fost notificata Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Iasi, care avea drept de preemptiune.

Adauga un comentariu