Actualitate

EXCLUSIV! Afacerist din Iasi, implicat in transportul persoanelor, surprins in ipostaze jenante. A intrat in lumea dezvoltatorilor imobiliari si pozeaza in iubitor de opera – FOTO

Publicat: 20 ian. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Face afaceri din transportul intrajudetean si a fost implicat in mai multe scandaluri @ Calatorii nu erau multumiti de serviciile oferite de firmele de transport ce apartin lui Constantin Dinte @ Finantele i-au verificat afacerea si au hotarat sa scoata la vanzare o parte din parcul auto din cauza datoriilor la stat @ Licitatia va avea loc la finalul acestei luni @ A intrat si in afaceri imobiliare @  "Nu mai stiu despre ce este vorba. Nu poate vorbi acum. Cel mai bine incercati maine (astazi- n.r.)", a declarat Mariana Dinte @ Pe Facebook, sotii Dinte arata ca sunt mari iubitori de opera

Un om de afaceri din Iasi a ajuns intr-o situatie destul de incomoda, dupa ce a primit vizita inspectorilor de la Fisc. Constantin Dinte, cel care controleaza mai multe afaceri, printre care si cele cu transport calatori, s-a trezit executat de Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Iasi.

Finantele au vizat activitatea societatii Riedler SRL, unde Dinte este unic actionar. Din cauza datoriilor la bugetul de stat, bunurile inregistrate pe firma lui Dinte vor fi scoase la vanzare pe data de 31 ianuarie 2019.

Va fi scos la vanzare un microbuz, marca Volkswagen, an fabricatie 2007, 594.047 kilometri parcursi, cu un pret de pornire de 31.700 lei. Lista este completata de un autobuz BMC, an fabricatie 2005, cu un pret de pornire de 25.200 lei. Conform anuntului, autobuzul este defect si neutilizat de mai bine de cinci ani.

"Invitam pe cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri sa înstiinteze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilita pentru vânzare. Cei interesati în cumpararea bunurilor sunt invitati sa se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop si pâna la acel termen sa prezinte oferte de cumparare. Pentru participarea la licitatie ofertantii depun, cu cel putin o zi înainte de data licitatiei, urmatoarele documente: oferta de cumparare, dovada platii taxei de participare sau a constituirii garantiei sub forma scrisorii de garantie, reprezentând 10 la suta din pretul de pornire a licitatiei", se arata in anuntul publicat de catre reprezentantii AJFP. Conform ultimelor date financiare, Riedler SRL nu mai are activitate de la inceputul anului 2015, ajungand la datorii de aproape 700.000 lei.

De pe pagina personla de socializare aflam ca Dinte este un impatimit al spectacolelor organizate de Opera Nationala Romana din Iasi. Nu a pierdut nicio ocazie de a face selfie-uri in sala de spectacole.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Face transport intrajudetean

Constantin Dinte este abonat si la mai multe trasee din judetul Iasi, obtinand licenta de la Consiliul Judetean Iasi. Acesta controleaza si societatea Micedu Trans SRL, cu obiect de activitate "alte transporturi terestre de calatori", ce a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 420.380 lei, profit de 246.095 lei, datorii de 47.183 lei, cu un numar de 4 angajati. In societate mai apare in calitate de actionar si Mariana Dinte, sotia afaceristului. Cei doi detin alta societate, Farmacom Impex SRL, implicata tot in activitati de transporturi. Aici, situatia financiara este mult mai buna. Ultima raportare arata o cifra de afaceri de 1,7 milioane lei, profit de 1,4 milioane lei, datorii de 5 milioane lei, cu un numar de 19 angajati. Portofoliul de societati este completat cu Micedu Company Turism SRL, care a avut o cifra de afaceri de 525.328 lei si profit de 17.221 lei.

Reporterii BZI au incercat sa obtina un punct de vedere din partea lui Constantin Dinte, dar acesta nu a putut fi contactat. In schimb, a raspuns sotia acestuia: "Nu mai stiu despre ce este vorba. Nu poate vorbi acum. Cel mai bine incercati maine (astazi-n.r.)", a declarat Mariana Dinte.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

S-a bagat in imobiliare

Activitatea afaceristului este completata de un proiect imobiliar. Mariana si Constantin Dinte, prin Farmacom Impex SRL, au initiat un proiect ce consta in construirea unui imobil de locuinte colective, pe strada Tabacului, nr. 48, pe o suprafata de 4.100 metri patrati. Initial, doreau o cladire de birouri, dar s-au razgandit. Regimul de inaltime propus este de D+P+4E, cu un numar de 35 locuri de parcare.

In urma cu doi ani, Constantin Dinte a fost implicat intr-un scandal pornit in comuna Popricani. Locuitorii din zona s-au aratat nemultumiti de serviciile de transport oferite de Farmacom Impex. Acestia au aratat ca soferii scuipa calatorii si ca nu taie bilete, iar conditiile de transport sunt inumane.

Adauga un comentariu