Magazin

Cat costa un tatuaj la un salon autorizat in Iasi?

Publicat: 22 mart. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Tatuajele au devenit o parte pregnanta din identitatea fiintelor umane, de aceea consideram ca si tu ai cochetat cel putin o data cu ideea da a-ti face un tatuaj in Iasi. Pe masura ce tehnicile devin din ce in ce mai inovative si artistii beneficieaza de foarte multe surse de inspiratie si creativitate, internetul a fost invadat de foarte multe modele pentru inspiratie.
Desi preferintele personale si gusturile difera atunci cand ne dorim un tatuaj, costul este crucial pentru majoritatea persoanelor ce dorec sa isi faca unul. Indiferent cat de frumos este un tatuaj, daca nu ti-l permiti, degeaba ti-l doresti. Tocmai, de aceea, oamenii mereu intreaba “cat costa un tatuaj?” Ca sa fim siguri ca pretul nu sta in calea dorintelor tale, este important sa intelegi factorii ce influenteaza costul si cum sa obtii un pret mai bun.

Factorii care influenteaza costul unui tatuaj
Artistul: costul unui tatuaj depinde de abilitatile si experienta artistului ales. Cei mai experimentati si priceputi artisti tatuatori din Iasi tind sa ceara un pret mai mare decat incepatorii. Un artist reputabil te va taxa intotdeauna la ora, ceea ce face ca tatuajul sa fie mai scump decat un tariff per model. Totusi, in ciuda pretului ridicat, un artist iscusit va livra un serviciu professional ce se va reflecta in frumusetea tatuajului executat.
Marimea tatuajului: cu cat tatuajul este mai mare, cu atat este mai costisitor. Tatuajele mai mari tind sa consume mai mult timp si resurse decat cele mici, ceea ce va rezulta cu siguranta un cost marit. Totusi, regulile nu se aplica mereu la fel. Unele tatuaje mai mici necesita foarte multa migala. Daca design-ul nu este prea complex, artistul poate oferi cotatie de pret pe loc pentru tatuajele mici.
Culoarea tatuajului: un tatuaj efectuat cu o singura culoare este mai ieftin decat unul colorat. Principalul motiv ce sta la baza acestui enunt este faptul ca tatuajele cu mai multe culori necesita executia unor detalii de finite. Cu cat tatuajul are mai multe detalii, cu atat artistul are nevoie de mai mult timp si resurse pentru a-l duce la bun sfarsit. Chiar daca artistul cere un tarif pe ora, acesta ar trebui recompensat in plus pentru ca un tatuaj multicolor necesita mai multa atentie si resurse decat unul alb negru.
Plasamentul tatuajului: zona corpului pe care alegi sa-ti faci tatuajul este si acesta un factor decisive pentru pretul unui tatuaj. Unele zone sunt mai dificile de tatuat pentru artisti decat altele. Mai exact, zonele sensibile din cauza receptorilor nervosi. Unele dintre aceste zone sunt mai costisitoare precum mainile, picioarele sau gatul.
Design-ul tatuajului: tatuajele complexe necesita mai mult timp si dedicare din partea artistului. Cu cat un tatuaj este mai complex cu atat artistul te va taxa mai mult. Tatuajele simple sunt usor de desenet, deci nu te vor costa foarte mult. Modelele facute la comanda sau in baza unei schite desenate pe loc vor costa mai mult decat cele standard.
Locatia salonului de tatuat: saloanele de tatuaje Iasi -sunt deobicei localizate departe de centrul orasului pentru a evita costul unei chirii exorbitante. De obicei nu veti gasi saloane in zone centrale pentru ca pretul chiriei s-ar reflecta In pretul final al tatuajului. Deci va recomandam sa faceti o analiza inainte.
Demarati o analiza: Tatuajul este o forma foarte veche de arta si de aceea cu sigurante veti avea mai multe variante inainte de a va decide. Noi va recomandam sa faceti o analiza pe saloanele autorizate din orasul Iasi. Unii artisti au diferite politici cu privire la pret, de aceea ar fi bine sa faceti intrebati despre pretul tatuajului mai multe saloane,  ca mai apoi sa faceti un echilibru raport calitate/pret.
Cautati reducerile: majoritatea saloanelor de tatuaje Iasi ofera reduceri periodice pentru sesiuni de tatuat. Indiferent ca este 14 Februarie sau 8 Martie, saloanele demareaza periodic concursuri sau oferte pentru a-si promova locatia.
Efectuati-va tatuajul intr-o singura sesiune: poate cel mai important aspect care poate altera pretul final este durata sesiunii de tatuat. Preturile pot creste exponential cu numarul de sesiuni. Pentru un pret integral, va recomandam sa rezistati sa va tatuati intr-o singura sesiune.
Negociati fata in fata: chiar daca tehologia ne-a acaparat viata intrutotul si puteti negocia cu artistul telefonic sau online, negocierile fata in fata au o rata mai mare de succes decat cele online. Oricum, inainte de a va pune de accord cu ceva, ar trebui sa vizitati salonul si sa aveti o discutie cu artistul pentru a va face o parere completa despre serviciul pe care urmeaza sa il achizitionati.
Ca si o sugestie locala, noi va recomandam sa consultati lista de preturi si oferte a salonului Oby INK situate pe str. Spancioc nr.3 din Iasi. Puteti identifica modele de tatuat pe site-ul obytattoo.ro si pe pagina lor de Facebook Oby INK sau Youtube Oby INK IASI

Adauga un comentariu