Eveniment-Social

EXCLUSIV! Imagini FABULOASE despre vizita Papei la Iasi! AICI puteti vedea ce se va intampla, pas cu pas, la acest mega eveniment- FOTO, SCHITE

Publicat: 21 mai 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Desfasurare de forte fara precedent in cateva zile in tot municipiul Iasi @ Toata zona centrala va fi una militarizata, iar toti cei care vor ajunge intre bulevardul Stefan cel Mare si strada Palat vor fi verificati la sange @ Vizita Suveranului Pontif in municipiul Iasi a facut ca orasul sa fie controlat la sange de toate fortele implicate @ Cei care se ocupa de vizita Sfantului Parinte in Iasi au facut ultimele pregatiri, au trasat culoarul de acces, au delimitat zonele unde vor sta pelerinii, filtrele de acces si nu numai @ Va prezentam in imaginile alaturate, schita cu schita, intreaga desfasurare a vizitei Papei Francisc pe 1 iunie in municipiul Iasi

In ultimele zile, municipiul Iasi a fost un adevarat furnicar. Echipele reunite ale celor care se ocupa de securitatea vizitei Papei Francisc la Iasi au verificat la sange intreaga zona centrala din oras, fiind facute o serie de simulari ale celor de la MApN, MAI, SRI, SIE, STS si SPP in pregatirea evenimentului. Astfel, au fost puse la punct si ultimele detalii legate de accesul pelerinilor spre zona centrala, intrarea Sfantului parinte cu papamobilul, unde vor fi amplasate filtrele de acces, zonele in care vor sta pelerinii si invitatii, dar si plecarea de pe scena amplasata in fata Palatului Culturii.  

Luand pas cu pas zonele dinspre centrul orasului, pelerinii vor intra dupa un anumit flux, utilizand un card de acces primit in prealabil de la organizatori. Accesul în zone se face cu minim doua ore înainte, pe baza biletului si a unui document de identitate. De exemplu, pelerinii care vor avea bilete de acces in Zona 1 (cuprinsa intre lateralul scenei si lateral dreapta Palatul Culturii spre Congress Hall din Complexul Palas) vor intra pe un culoar dinspre Podu Ros.

Inainte de a intra in Zona 1, acestia vor trece prin filtrul de acces instalat pe strada Palat in dreptul Congress Hall. Acelasi punct de control va include si Zona 6 de acces, zona delimitata de parcul de langa Scoala "Gh. Asachi". Tot in Zona 6 se va putea intra si dinspre bulevardul Stefan cel Mare, filtrul fiind plasat la intersectia cu strada Colonel Langa.  

In apropiere vor fi si pelerinii din Zona 2, zona ceva mai mica si care va fi delimitata pana la intersectia bulevardului Stefan cel Mare si intrarea in Piata Palatului.

Zona de acces 3 va fi delimitata intre intersectia cu Hotel "Moldova" si strada A.Panu, la colt cu Casa Patrata. Este vorba de zona care inconjoara si Casa "Dosoftei".

Zona de acces 4 cuprinde perimetrul din jurul Bisericii "Sf. Nicolae Domnesc" si a parcului aferent, langa Hotel "Moldova" si a liniilor de tramvai. Filtrele de acces pentru zonele 3 si 4 vor fi instalate in dreptul statiei de autobuz de la Hotel "Moldova". Zona 5 este zona care inconjoara Casa Patrata. Aici vor fi instalate doua filtre de acces.

O intrare se va face dinspre Casa cartii, in timp ce alt filtru va fi amplasat langa Moldova Center si Casa Patrata. Accesul presei catre scena se va face pe culoarul dintre congress Hall si lateralul dreapta al Palatului Culturii pana spre scena amplasata in vecinatatea statuii domnitorului Stefan cel Mare. In schimb, cele circa 600 de vip-uri care vor avea loc pe scaunele de langa scena vor intra dinspre A. Panu spre piata Palatului, pe un culoar unic de acces.

Vezi si: Noi DETALII despre vizita Papei de la Roma, la Iasi. NOUTATI din partea organizatorilor

Peste 800 de mii de lei pentru scena

Municipalitatea ieseana a atribuit si contractul legat de amplasarea scenei din fata Palatului. Pentru 830 de mii de lei, firma brasoveana Sing Grup SRL se va ocupa de contractul "Intalnirea mariana cu tinerii si familiile cu ocazia vizitei Suveranului Pontif, Sanctitatea Sa, Papa Francisc la Iasi". Firma are o vechime de 16 ani, iar conform datelor financiare, in anul 2017 a avut o cifra de afaceri de aproape 670 de mii de lei si un profit de 67 mii lei la 5 angajati. Organizatorii au dispus si modul cum vor fi amplasate scaunele VIP din fata scenei. Acestea vor fi dispuse pe 4 randuri, fiecare fiind delimitat de cate o zona de garduri. Centrul orasului va fi închis pe 31 mai pentru a se pregati toate cele necesare desfasurarii întâlnirii. Pentru o vizualizare optima vor fi panouri video în fata scenei si în alte sase puncte din Iasi.

Adauga un comentariu