Actualitate

EXCLUSIV! Instructorii auto din Iasi au dat de belea! Dati in judecata de propriii elevi. Candidat: „Sunt sofer de 20 de ani, nu mi-a spus un cuvant” FOTO

Publicat: 24 mai 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Elevii sar nervosi la instructorii auto dupa ce pica examenul pentru obtinerea permisului de conducere @ Un iesean si-a acuzat "profesorul" ca nu i-a spus ce-l asteapta la examenul pentru categoria B+E @ Acum, vrea sa deschida o actiune in instanta @ "Am a avut examen cu Politia pe data de 15 mai. Pe timpul scolarizarii, in baza contractului incheiat intre mine si scoala, trebuia sa fac 10 ore de conducere divizate in 5 sedinte. Din 500 de minute am facut 260 de minute. Am picat examenul si m-am dus la instructor. Mi-a cerut inca 600 lei pentru trei sedinte. Daca faceam toate orele, aveam sanse mai mari sa promovez examenul. Cand i-am spus asta, mi-a intins 200 de lei. De fapt, a recunoscut ca nu am facut toate orele, situatie in care nu puteam sa fiu programat la strada. Nu a vrut sa mai vorbeasca cu mine. Dar, ce este cu adevarat important, are legatura cu atitudinea instructorului. Mie nu mi-a spus ce trebuie sa fac la examen", sustine Bogdan Tomulescu @ In replica, instructorul si totodata patronul scolii Amigo Art isi sustine nevinovatia @ "I-am dat banii inapoi, pentru ca nu a mai avut timp sa faca o sedinta. Degeaba ma cauta pe mine vinovat. I-am explicat ca trebuie sa respecte regulile. El nu oprea la Stop, pentru ca el nu merge asa. Nu stie sa dea o prioritate dupa 20 de ani. Esti cu remorca si te bagi in fata masinii. M-a amenintat, m-a injurat", spune Daniel Soponaru

Obtinerea unui permis de conducere, indiferent de categorie, a devenit un scop greu de atins. Candidatii dau vina pe sistemul de evaluare, altii pe instructorii scolilor de soferi. In a doua categorie intra ieseanul Bogdan Tomulescu, in varsta de 40 de ani, cursant la scoala de soferi Amigo Art SRL, cu sediul la Casa Sindicatelor.

De aproape 20 de ani, ieseanul detine permis pentru categoria B. Implicat intr-o afacere cu transporturi, mai avea nevoie de categoria B+E, ce permite conducerea unui autoturism plus remorca. A apelat la Amigo Art, deoarece este printre putinele scoli din Iasi care ofera scolarizare pentru acest tip de categorie. Insa, Tomulescu a avut o surpriza cat casa in momentul in care pe data de 15 mai a picat examenul. Acesta l-a scos vinovat pe instructorul Daniel Soponaru, care nu ar fi respectat programul de instructaj.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Ba mai mult, cel din urma si-a recunoscut vina si i-ar fi inapoiat suma de 200 lei. Acum, Tomulescu vrea sa mearga pana la capat si sa-l actioneze in instanta pe instructorul scolii de soferi.

"Am avut examen cu Politia pe data de 15 mai. Pe timpul scolarizarii, in baza contractului incheiat intre mine si scoala, trebuia sa fac 10 ore de conducere divizate in 5 sedinte. Din 500 de minute am facut 260 de minute. Am picat examenul si m-am dus la instructor. Mi-a cerut inca 600 lei pentru trei sedinte. Daca faceam toate orele, aveam sanse mai mari sa promovez examenul. Cand i-am spus asta, mi-a intins 200 de lei. De fapt, a recunoscut ca nu am facut toate orele, situatie in care nu puteam sa fiu programat la strada. Nu a vrut sa mai vorbeasca cu mine. Dar, ce este cu adevarat important, are legatura cu atitudinea instructorului. Mie nu mi-a spus ce trebuie sa fac la examen. Mai mult, intarzia si la sedinta. Cu o zi inainte de examen, a intarziat aproape o ora. Eu sunt sofer de 20 de ani si conduc altfel. Fac sute de kilometri pe saptamana, conduc agresiv. Cand am ajuns la examen, m-a picat pentru ca nu am dat prioritate. Eu am considerat ca aveam destul timp. Instructorul nu mi-a spus nimic de baremul examinatorului. Omul asta a fost de o asemena nesimtire. M-a luat drept un copil caruia i-a dat taica-su bani sa faca scoala de soferi. Ma voi tine de el, il voi da in judecata, pentru ca nu este normala aceasta atitudine", a precizat Bogdan Tomulescu, care intentioneaza sa ceara si suma de 1.000 lei, cat a costat initial scolarizarea.

Vezi si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

Instructor: "Nu stie sa dea o prioritate dupa 20 de ani"

Contactat telefonic, instructorul Daniel Soponaru, cel care patroneaza si afacerea cu scoala de soferi, a precizat ca vina apartine exclusiv cursantului Bogdan Tomulescu. "I-am dat banii inapoi, pentru ca nu a mai avut timp sa faca o sedinta. Degeaba ma cauta pe mine vinovat. I-am explicat ca trebuie sa respecte regulile. El nu oprea la Stop, pentru ca el nu merge asa. Nu stie sa dea o prioritate dupa 20 de ani. Esti cu remorca si te bagi in fata masinii. M-a amenintat, m-a injurat. E foarte agresiv verbal, fizic nu stiu. El era tot timpul plecat la Bucuresti, in decembrie a ramas si fara permis. Vorbea la telefon in timpul cursului, pentru ca avea treaba. Nu are decat sa se duca in instanta, sunt inregistrari din timpul examenului", a explicat Soponaru.

Conform ultimelor date financiare, Amigo Art SRL a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 68.270 lei, pierderi de 21.130 lei, datorii de 170.776 lei, cu un numar de trei angajati.

Conform ultimelor date oferite de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV), in 2018, in judetul Iasi, dintr-un numar total de 25.036 de candidati, au obtinut permisul de conducre 8.018 persoane, adica un procent de promovabilitate de 32,02 la suta. Cifrele ar fi mai mari decat anul precedent, cand rezultatele au fost de 27,39 la suta, iar in 2016 de 31,47 la suta. In aceasta statistica intra si candidatii care au fost nevoiti sa repete scoala dupa ce dosarele au expirat.

Adauga un comentariu