Actualitate

Situatie alarmanta pentru tinerii dornici de senzatii tari! Organizatorii „Afterhills” au chemat traficantii de droguri pentru a le fi alaturi! DIICOT Iasi a sesizat pericolul!

Publicat: 01 iul. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Procurorii de la DIICOT Iasi au semnalat un pericol cât se poate de categoric pentru tinerii care participa la festivalul "Afterhills" – la acest tip de evenimente se consuma droguri care pot afecta sanatatea consumatorilor @ "Participa foarte multi tineri care sunt interesati de procurarea si consumul de droguri de risc si în special de droguri de mare risc, datorita efectelor pe care le au ca urmare a consumului, respectiv euforie, fericire, senzatia de claritate a mintii, puls crescut, rezistenta la oboseala, efecte care însa sunt urmate de repercusiuni majore asupra sanatatii si asupra organismului consumatorilor, de ordin psihic si fizic", sustin procurorii @ Judecatorii l-au scapat de puscarie pe dealerul oficial al festivalului "Afterhills", pentru ca este fotograf profesionist si pentru ca a promis ca nu va mai comite astfel de fapte @ Organizatorii festivalului l-au angajat, iar acesta avea acces direct pentru a vinde droguri persoanelor aflate în zona VIP

Festivalul "Afterhills" atrage de la an la an tot mai multi traficanti de droguri. Anul trecut, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiuni de Criminalitate Organizata si Terorism Iasi (DIICOT) au reusit sa prinda doi dintre distribuitorii importanti ai acestui festival.

Unul dintre ei se afla chiar în anturajul organizatorilor, fiind platit pentru a face fotografii în timpul evenimentului. Alexandru Dan Mandachi este un fotograf cunoscut în Iasi, fiind printre cei mai buni. Numai ca, în paralel, acesta a dezvoltat o întreaga afacere din traficul de droguri.

Pe data de 17 mai 2019, Tribunalul Iasi a decis condamnarea acestuia la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru vânzarile de droguri realizate în primavara anului trecut, în perioada festivalului Afterhills.

Zilele trecute, magistratii si-au motivat decizia. Cu aceasta ocazie, în sentinta de condamnare apar informatii foarte interesante, inclusiv pentru parintii care vor sa-si lase copii sa mearga la acest tip de festival.

Vezi si: Un nou an, aceeasi teapa! Festivalul Afterhills se anunta inca un esec – FOTO

Procurorii confirma legaturile dintre organizatori si traficanti

Mai exact, anchetatorii sustin ca tot mai multi tineri merg la aceste festivaluri pentru a consuma droguri. Este un loc care încurajeaza un astfel de comportament, chiar daca poate fi influentata negativ starea de sanatate a consumatorilor. De asemenea, procurorii au reusit sa stabileasca în mod clar ca existau anumite legaturi între traficantul de droguri Mandachi si organizatorii festivalului "Afterhills".
"În perioada 31.05.2018 – 03.06.2018 în apropiere de complexul Era a fost organizat  festivalul de muzica si arte «AFTERHILLS», eveniment la care inculpatul Mandachi Dan Alexandru ar fi urmat sa participe, în calitate de fotograf, în urma întelegerii avute cu organizatorii respectivului eveniment", au precizat procurorii de la DIICOT Iasi.

"Cunoscut era faptul ca la evenimentele de acest gen, unde se difuzeaza preponderent muzica cu specific tehno, participa foarte multi tineri care sunt interesati de procurarea si consumul de droguri de risc si în special de droguri de mare risc, datorita efectelor pe care le au ca urmare a consumului, respectiv euforie, fericire, senzatia de claritate a mintii, puls crescut, rezistenta la oboseala, efecte care însa sunt urmate de repercusiuni majore asupra sanatatii si asupra organismului consumatorilor, de ordin psihic si fizic", au precizat procurorii în rechizitoriul pe care l-au trimis pe masa judecatorilor.

Vezi si: EXCLUSIV/UPDATE! Retineri soc in interiorul Aeroportului Iasi! Doi DJ care au mixat la Afterhills, prinsi cu droguri de mare risc – LIVE VIDEO

Avea acces la mesele vedetelor venite la festival

Traficantul urma sa profite de calitatea de fotograf în cadrul festivalului, pentru a distribui o cantitate cat mai mare de droguri, inclusiv la mesele special amenajate pentru vedetele care participau sau pentru tinerii care nu se uita la bani pentru astfel de placeri. "În acest context, inculpatul Mandachi Dan Alexandru intentiona sa comercializeze importante cantitati de droguri de risc si/sau droguri de mare risc persoanelor interesate de procurarea de asemenea substante ce urmau a participa la festivalul de muzica cu specific tehno «AFTERHILLS» si cu care urma sa intre în contact si în acest fel sa profite si de calitatea de fotograf pe care urma sa o aiba în cadrul respectivului eveniment. Astfel, inculpatul Mandachi Dan Alexandru s-a aprovizionat pâna la deschiderea festivalului de muzica si arte «AFTERHILLS» cu cantitati importante de droguri de risc si/sau droguri de mare risc pe care le-a depozitat la domiciliul sau din municipiul Iasi", au completat oamenii legii.

Vezi si: EXCLUSIV! Cutremur de proportii la Afterhills! Fotograf renumit in Iasi, arestat aseara la Tribunal! Era dealerul de droguri al festivalului!

Motivele pentru care judecatorii i-au aplicat pedeapsa cu suspendare

În fata instantei de judecata, Mandachi a recunoscut totul. Judecatorii au dat dovada de clementa si au decis o pedeapsa cu suspendare raportat la aceasta atitudine a inculpatului. "La individualizarea judiciara a pedepselor principale ce urmeaza a fi aplicate inculpatului si a modului de executare a celei rezultante, instanta va tine seama, pe de o parte, de gravitatea faptelor comise, de împrejurarile comiterii acestora, de necesitatea descurajarii unor comportamente similare, prevenirii savârsirii de noi infractiuni, pe fondul sporirii fenomenului infractional de acest tip si constientizarii inculpatului cu privire la faptele comise si, pe de alta parte, de persoana inculpatului, de conduita procesuala sincera", se arata în decizia judecatorilor.

Vezi si: Organizatorii Afterhills isi vand masinile pentru ca nu au bani sa plateasca artistii? FOTO

"Personalitatea inculpatului, creionata din perspectiva derularii unei ocupatii deosebite(fotograf profesionist). exercitate concomitent cu derularea unor activitati caritabile, este una care, în opinia instantei, pe de o parte, poate fi interpretata în sensul care micsoreaza gravitatea faptei, însa exclusiv doar raportat la acest aspect, si, pe de alta parte, impune în mod rezonabil acordarea unei singure sanse inculpatului de reabilitare în stare de libertate, dar sub imperiul masurilor de supraveghere prevazute de legea penala", au completat magistratii. Practic, profesia traficantului de droguri l-a ajutat destul de mult.

Adauga un comentariu