Actualitate

Bataie de joc! Secretele murdare ascunse in spatele unei simigerii cunoscute din Iasi! Este scandalos ce se intampla in reteaua Petru-Dopo Poco

Publicat: 21 iul. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bataie de joc Secretele murdare ascunse in spatele unei simigerii cunoscute din Iasi Este scandalos ce se intampla in reteaua Petru-Dopo Poco
1

@ Cel mai aglomerat si cel mai profitabil punct de lucru al retelei Petru-Dopo Poco din Iasi functioneaza in conditii scandaloase in spatiul din zona Copou @ Desi companiile care isi desfasoara activitatea aici aveau ordine de evacuare la mijlocul verii, afaceristii din spatele retelei de firme au facut in asa fel incat sa isi poata vinde nestingheriti produsele de panificatie @ Spatiul comercial apartine Universitatii "Al. I. Cuza", iar firmele au reusit sa ramana acolo deschizand mai multe procese in instanta @ Timp indelungat, simigeria Petru-Dopo Poco de la Universitate a functionat fara a avea apa curenta, fiind sanctionata de Directia de Sanatate Publica

Cu toate ca au primit nenumarate ordine de evacuare si au depasit numeroase termene in care erau obligati sa paraseasca spatiul in care isi desfasoara activitatea din apropierea Universitatii, afaceristii din spatele simigeriei DopoPoco au facut in asa fel incat sa isi poata continua afacerea nestingheriti in cel mai aglomerat punct de lucru din Iasi si care le aduce totodata si cele mai substantiale profituri. Concret, proprietarul spatiului respectiv, si anume Universitatea "Al. Ioan Cuza" din Iasi, a solicitat chiriasului sa evacueze spatiul comercial, fiind fixate mai multe termene, ultimele expirand la jumatatea acestui an.

Cu toate acestea, afacerea cu produse congelate de patiserie pare sa mearga mai bine ca niciodata, firmele private care isi desfasoara aici activitatea, Sc Cadilet SRL si SC Brio Group SRL, contestand la finalul lunii iunie, la Tribunalul Iasi, ordinele de evacuare silita. Asta se intampla in conditiile in care conducerea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi a decis sa rezilieze contractul la finalul anului 2017, insa din cauza litigiilor, acest lucru nu a fost posibil pana acum, mai ales pentru ca spatiul a fost subinchiriat catre alte firme controlate de aceleasi persoane.

Concret, desi spatiul a fost inchiriat de Universitate catre SC Cadilet SRL, acesta a fost subinchiriat altei firme din reteaua Petru-Dopo Poco, si anume SC Brio Group SRL, motiv pentru care au fost trimise mai multe notificari de evacuare. "Prin Notificarea nr. 19N/2018 UAIC Iasi a solicitat SC Brio Group SRL sa procedeze la evacuarea imobilului situat în Bulevardul Carol I, nr. 24, având în vedere faptul ca, SC Cadilet SRL, fara stiinta si acordul prealabil al Universitatii, a subînchiriat înca din anul 2013, pe durata nelimitata, firmei SC Brio Group SRL, imobilul închiriat de la UAIC", au precizat reprezentantii UAIC Iasi.  

Vezi si: Incredibil! A comandat de la Dopo Poco si a primit lipie cu mucegai

Au prelungit contractul pana a fost ratacit chiriasul

Practic, primul contract de inchiriere a fost semnat între Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si SC Cadilet SRL, in urma cu mai bine de zece ani, atunci cand s-a închiriat suprafata de 86,52 mp, pe o perioada de doi ani, începând cu data de 01.03.2007 pana la data de 01.03.2009, valoarea chiriei lunare fiind stabilita la 6,1 euro/mp, în total 528 euro/luna, în scopul desfasurarii unor activitati de producere si comercializare a produselor de patiserie si pizza.
Ulterior, termenul contractului de închiriere s-a modificat în mod succesiv, fiind prelungit prin acte aditionale încheiate între parti pana la data de 01.03.2018. Apoi, Biroul Executiv al Consiliului de Administratie din cadrul UAIC Iasi nu a mai acceptat reînnoirea contractului de închiriere, iar la scurt timp a solicitat eliberarea si predarea suprafetei închiriate. "Ulterior, UAIC a solicitat si prin alte notificari ca SC Cadilet SRL sa procedeze la sistarea desfasurarii oricarei activitati în spatiul închiriat, situat în Iasi, B-dul Carol I, nr. 24 si evacuarea acestui imobil, cu predarea suprafetei de teren închiriate catre proprietara Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iasi", au precizat reprezentantii Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Vezi si: Descinderi la cea mai tare simigerie din Iasi! Statul le-a inchis afacerea unor evazionisti celebri

Au functionat vreme indelungata fara apa curenta

Reamintim faptul ca, la inceputul anului trecut, Universitatea a cerut debransarea cladirii respective de la conductele de apa, iar cei care controleaza reteaua Petru-Dopo Poco au facut in asa fel incat sa se conecteze la conductele fostului sediu al DRDP Iasi din Copou. Dupa cateva luni insa, acest spatiu a fost evacuat, motiv pentru care, in luna iulie 2018, spatiul in care isi desfasoara activitatea simigeria Petru-Dopo Poco a fost debransat complet de la reteaua de apa curenta operata de ApaVital.

Vezi si: Se intampla la Simigeria Petru si la Dopo Poco. Ati cumparat fara sa va dati seama – GALERIE FOTO, VIDEO

Reprezentantii Petru-Dopo Poco au precizat ca nu este drept sa comenteze situatia atata timp cat exista procese pe rol. In urma neregulilor gasite, inspectorii Directiei de Sanatate Publica au aplicat o amenda usturatoare pentru lipsa de apa curenta in unitate. Societatea care gestioneaza simigeriile Petru si pizzeriile Dopo Poco este SC Man Group SRL, asociati in aceasta firma fiind Dragos Mancas si Ovidiu Mancas. Cele doua personaje sunt implicate intr-o sumedenie de firme cu profil de patiserie, inclusiv Cibibon SRL, firma care asigura covrigii congelati pentru cei care cumpara franciza de la Man Group SRL Piatra Neamt. SC Brio Group SRL este o alta societate prin care se administreaza simigeriile Petru in oras. Tot la Iasi, Dragos Mancas apare ca asociat in firma Cadilet SRL cu Radu Bejan, pe care cei de la Dopo Poco Iasi il indica drept patron. Simigeriile Petru functioneaza de cele mai multe ori in acelasi spatiu cu pizzeria Dopo Poco.

Adauga un comentariu