Eveniment-Social

Teparul din centrul Iasului a fost prins! Dupa ce a pacalit zeci de proprietari de apartamente, a fost agatat de banci. Sumele sunt importante

Publicat: 16 aug. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teparul din centrul Iasului a fost prins Dupa ce a pacalit zeci de proprietari de apartamente a fost agatat de banci. Sumele sunt importante
1

@ Unul dintre cei mai mari tepari ai Iasului va pierde toti banii facuti pe spinarea oamenilor pacaliti @ Executorii judecatoresti ii vor executa toate bunurile ce-i apartin @ Valoarea bunurilor se ridica la cateva sute de mii de lei @ Cum functiona metoda de pacalit clientii: inchiria apartamente in diverse zone ale orasului si le subinchiria in regim hotelier, la preturi mari

Valentin Teleman, unul dintre cei mai cunoscuti tepari din ultima perioada, prezentat si in editiile anterioare ale cotidianului Buna Ziua Iasi, si-a gasit nasul.

Bancile l-au identificat pe Teleman si au cerut executarea silita a acestuia. Astfel, pe data de 20 august, ora 11:00, executorii judecatoresti organizeaza o licitatie privind valorificarea bunurilor ce apartin lui Teleman. Este vorba despre un apartament cu o camera, cu suprafata de 32,83 mp, situat pe strada Cronicar Mustea, nr. 17, evaluat initial la suma de 147.000 lei. Pretul de pornire al procedurii este la nivelul evaluarii amintite.

"Somam pe toti cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmarit sa-l anunte pe executorul judecatoresc inaintea datei stabilite pentru vanzare. Invitam pe toti cei care doresc sa cumpere imobilul urmarit silit sa se prezinte la data, locul si ora stabilite pentru vanzare, avand asupra lor cartea de identitate si pana la aceasta data sa prezinte oferta de cumparare", se arata in anuntul publicat de catre executorul judecatoresc Adrian Florin Calistru. Teleman a ajuns dator la Idea Bank SA dupa ce nu a achitat un credit.

Ce a facut Teleman

Valentin Teleman, prin societatea Rez Apartments Iasi SRL, inchiria apartamente in diverse zone ale orasului si le subinchiria in regim hotelier. Afacerea era garantata, platea proprietarului 300 euro si, la o subinchiriere de 200 RON pe zi, profitul putea sa ajunga la 6.000 de lei pe luna. Combinatia s-a stricat in momentul in care proprietarii s-au prins ca Valentin Teleman intarzia plata chiriei. O femeie care a avut relatii contractuale cu Teleman s-a intors din strainatate sa verifice situatia apartamentului inchiriat si a descoperit ca imobilul ar fi fost folosit de retelele de prostitutie din Iasi.
Proprietara Mariana Zaharia l-a dat in judecata pe Teleman in incercarea de a recupera suma de 17.000 lei, insemnand chiriile si facturile la utilitati. In acest sens, este inregistrata o actiune la Judecatoria Iasi.

"Adevarata fata a paratului, precum si indeletnicirile acestuia, eu le-am aflat incepand cu luna septembrie 2018, cand a inceput sa nu-mi mai plateasca chiria si sa ma amane, respectiv in ianuarie 2019, cand am aflat ca, de fapt, apartamentul era subinchiriat in regim hotelier. Am luat pentru prima data conctact cu paratul in august 2018, cand cea care se ocupase pana atunci de apartament a plecat in concediu. Inca de la inceput, paratul nu mi-a comunicat ca vrea sa subinchirieze apartamentul, lucru cu care nu as fi fost de acord. Nici la momentul actual nu stiu cu exactitate pentru ce anume a fost subinchiriat apartamentul subsemnatei, existand, din punctul meu de vedere, o serie de suspiciuni cu privire la savarsirea unor infractiuni, vizand traficul si exploatarea persoanelor in scop sexual, aspecte pe care le voi detalia cu ocazia depunerii unei plangeri penale", sustine Zaharia in dosarul cu numarul 22.441/245/2019, inregistrat la Judecatoria Iasi.

Vezi si: EXCLUSIV! Atentie la apartamentele inchiriate in regim hotelier! Sunt prezentate ca fiind de lux, in cea mai dezvoltata zona din Iasi. Sfat: "Nu va incurcati cu acest personaj"

De precizat ca proprietara a gasit apartamentul cu usile sparte, canapele rupte si arse cu tigara si hota din bucatarie transformata in scrumiera. Creditorii lui Teleman nu l-au uitat, pe site-ul rezapartaments.ro apare un mesaj pentru teparul Teleman: "Valentin – Mare patron, mare om de afaceri = 0. SFAT: Nu va incurcati cu acest personaj! Nu imprumutati bani, nu ii mai vedeti inapoi!", este mesajul de pe site-ul amintit. 

Adauga un comentariu