Actualitate

IMAGINI SOCANTE: Accident grav de tren la Scanteia: 13 morti (update in timp real)

Publicat: 14 aug. 2009
_____ Vizualizări 0 Comentarii
IMAGINI SOCANTE Accident grav de tren la Scanteia 13 morti update in timp real
1

Afisat la 14:31

UPDATE ora 18:47
Soferul era constient in urma producerii impactului. „Sper sa nu fie nimeni mort”, a apucat sa spuna acesta.

UPDATE ora 18:05
Soferul microbuzului numara bani in momentul impactului, sustin martorii, potrivit Realitatea TV.

UPDATE ora 16:32
Potrivit ultimelor informatii, microbuzul apartine firmei Val Cris Trans, cu sediul in comuna ieseana Ipatele. Microbuzul a fost importat ca microbuz de marfa , insa ulterior a fost modificat pentru a transporta persoane.

UPDATE ora 16:24
Trenul implicat in accident este particular si apartine firmei Regiotrans Brasov, care efectueaza curse Brasov – Iasi de aproximativ jumatate de an. Trenul este compus din doua motoare.

UPDATE ora 16:10

In prezent, echipajul de prim ajutor incearca sa resusciteze o femeie aflat in stop cardio-respirator, a anuntat la Realitatea TV Diana Cimpoesu, seful SMURD Iasi. Celelalte patru persoane care au scapat cu viata, dar care se afla in stare foarte grava, sunt barbati.

UPDATE ora 16:03

Printre pasagerii decedati se afla si un copil de aproximativ 10 ani.

UPDATE ora 16.00

Operatiunile de salvare au luat sfarsit. In prezent, cei de la ISU incearca sa degajeze calea ferata si sa scoata microbuzul de sub locomotiva. Mecanicul de locomotiva a declarat ca l-a vazut pe sofer cu capul intors. Zona a fost securizata. La fata locului s-au adunat foarte multi oameni.

UPDATE ora 15:39

12 pasageri au murit. Potrivit ultimelor informatii, in microbuz se aflau 16 persoane. Patru sunt grav ranite, doua fiind in stare de coma la spital.

UPDATE ora 15:34

11 pasageri din microbuz au murit si 4 sunt ranite.

UPDATE ora 15:31

„Accidentul s-a petrecut intr-o intersectie dintre calea ferata si sosea, trenul a lovit in plin microbuzul. Nicio persoana din tren nu a fost ranita, insa zece pasageri ai microbuzului au decedat. Intersectia este semnalizata cu semnale acustice”, a declarat comandantul ISU Iasi, Stefan Lazar, la Realitatea TV.

UPDATE ora 15:30

„La ora 14.10 am fost informat de mecanicul de locomotiva ca a lovit un microbuz cu calatori in dreptul unui pasaj de cale ferata. Microbuzul a fost tarat pe o distanta de 200 de metri. Cativa calatori au fost aruncati din microbuz din cauza impactului, iar altii au ramas incarcerati. Trenul avea o viteza de 80 km/ora”, a declarat Florin Hadarau, director Regiotrans, compania care detinea trenul implicat in accident, la Realitatea TV.

UPDATE ora 15:20
Mecanicul de locomotiva si pasagerii din tren nu au patit nimic. Se pare ca vina apartine soferului care a ignorat semnalele acustice si vizuale de la trecerea peste calea ferata.

UPDATE ora 15:00
Din cei 13 pasageri ai microbuzului lovit de un tren in gara Scanteia, 10 au murit, a anuntat, in urma cu putin timp, la Realitatea TV, Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii. Trei persoane sunt ranite, printre care si soferul. Potrivit reporterilor BZI aflati la fata locului, in prezent, echipajele lucreaza la descarcerare. Microbuzul nu a respectat semnalele de la trecerea la nivel cu calea ferata.

UPDATE ora 15:14
Trenul avea 80 km/h. Microbuzul a fost purtat 200 de m. Soferul este ranit grav, fiind transportat la spital. Microbuzul se deplasa pe ruta Scanteia-Iasi.

UPDATE ora 15:00
Din cei 13 pasageri ai microbuzului lovit de un tren in gara Scanteia, 10 au murit, a anuntat, in urma cu putin timp, la Realitatea TV, Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii. Potrivit reporterilor BZI aflati la fata locului, in prezent, echipajele lucreaza la descarcerare. Microbuzul nu a respectat semnalele de la trecerea la nivel cu calea ferata.

UPDATE ora 14:45
Potrivit primarului din Scanteia, contactat de Realitatea TV, in microbuz se aflau 13 persoane. Sase dintre acestea au murit.

ora 14:30
Un accident grav de tren a avut loc in urma cu cateva minute la trecerea la nivel cu calea ferata din localitatea Scanteia. Un microbuz cu pasageri a fost lovit in plin de un tren care efectua curse Brasov – Iasi. Din primele informatii, se pare ca tragedia s-a soldat cu sase persoane decedate. Spre locul producerii accidentului se indreapta in prezent echipaje de la SMURD, Politia si mai multe ambulante.

UPDATE ora 17:33
Soferul microbuzului se numeste Petrica Apostu, are 26 de ani si este din Iasi. Mama acestuia a lesinat in curtea Spitalului de Urgente, cand a venit sa isi vada fiul aflat in stare grava.

UPDATE ora 17:25
13 persoane decedate si trei in stare critica, printre care si soferul.

UPDATE ora 17:21
Seful CFR Infrastructura, Sorin Flutur: „Nu este vina CFR. Toate sistemele erau functionale. Mecanicul a spus ca nu si-a putut imagina cum a intrat microbuzul in fata lui”.

UPDATE ora 17:14
Firma nu avea licenta de transport. Soferul efectua curse ilegale Scanteia – Iasi, de trei – patru ori pe zi, potrivit Realitatea TV.

UPDATE ora 16:56
Soferul nu apare in baza de date a ARR ca detinand atestat profesional pentru transport persoane si avea sapte sanctiuni date de politistii rutieri, potrivit Realitatea TV.

UPDATE ora 16:53
Nitu Cristina, administratorul firmei Regiotrans SRL, nu a dorit sa ofere nici o informatie despre acest accident. „Nu pot sa va furnizez nici o informatie. Lucrez la un bilant. Nu stiu nimic. Mai am jumatate de ora si plec acasa”, a declarat aceasta.

UPDATE ora 16:42
Soferul are 26 de ani si este internat in stare foarte grava la Spitalul de Urgente „Sf. Ioan”, in soc traumatic, politrumatizat. Este supus unei interventii chirurgicale. La Spitalul de Neurochirurgie au fost transportati doi barbati in stare critica. Unul a decedat in drum spre spital dupa ce intrat in stop cardio-respirator. Celalalt barbat este supus in acest moment unui examen computer tomograf care va decide interventia chirurgicala. Acesta nu este in coma: este politraumatizat. La Spitalul „Sf. Spiridon” au fost tranportati trei raniti. Un barbat si o femeie se afla in stop cardio-respirator in curs de resuscitare. Al treilea ranit, tot un barbat, este internat la Spiridon in curs de evaluare. La „Sf. Ioan” urmeaza sa fie aduse sase persoane din tren care au suferit rani usoare in urma impactului.

UPDATE ora 20.22
In urma incidentului au rezultat 13 decese si 3 victime in stare grava la spital.

Adauga un comentariu