Actualitate

Prostituatele din Iasi vor la bordel

Publicat: 02 mart. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prostituatele din Iasi vor la bordel
1

• La cautare de clienti, dis-de-dimineata pe drumul spre Motel, prostituatele din Iasi saluta initiativa ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, privind promovarea unei legi a prostitutiei • Actul normativ prevede infiintarea bordelurilor, controlul medical permanent al prostituatelor si achitarea unor impozite pe veniturile realizate de aceste femei • Poate ca, fiind bransa atat de veche, prostitutia ar trebui sa apara in nomenclatorul de meserii • Vor exista pensionare din aceasta bransa, la varste rezonabile, cu sporuri pentru conditiile de lucru • ZIUA de Iasi prezinta parerea unor prostituate din Iasi despre initiativa ministrului

Imbracate ispititor, cu fesele cambrate si sanii tasnind de sub tricou, fetele comunitare, cum le numesc beneficiarii directi ai serviciilor sexuale ce le sunt oferite de catre acestea, isi fac incalzirea de dimineata pe marginea soselei din Bucium. Cum presimt o amenintare, dau un semnal si imediat se intorc toate cu spatele catre strada si o iau la fuga sau schiteaza gesturi mult mai academice decat in urma cu cateva secunde. Dar pitorescul unei imagini cu prostituate intoarse cu spatele si soferi ce uita sa nu se abata de la drum sau sa ia mana de pe claxon este prea atragator pentru a fi pe cale de disparitie.

Bonus de 1 martie

Chiar daca ieri a fost 1 martie, fetele care fac cu mana soferilor pe drumul spre Bucium n-au primit flori, in schimb au primit, cele care meritau, un bonus in bani. „De la 50 RON, spune Elena, o prostituata in varsta de 17 ani, astazi (ieri – n.r.) n-am mai dat rest 20 RON. Au fost doi tipi pana acum care mi-au pus restul in bikini. Au zis ca e pentru 1 martie, in loc de flori sau de alte porcarii”, marturiseste bucuroasa Elena. Poate de 8 martie vor primi, cum ar fi normal, un buchet de flori de la politisti, ca doar sunt si fetele in trafic. Intr-o ora, de la zece la unsprezece dimineata, tot Elena a avut noroc la a satisface 5 clienti. Din conversatia purtata, parea foarte vioaie si plina de viata. Sau sex. Cu Mihaela, o colega de breasla, in varsta de 22 de ani, nu s-a reusit o discutie mai detaliata. In graba spre un amator, a strigat ca ar fi foarte bine daca s-ar legaliza prostitutia si ar fi amenajate bordeluri: „Sa stii ca ar fi mai bine pentru mine. N-as mai sta cu frica si nici nu va mai trebui sa termin repede in masina, prin padure sau la vreo pensiune. Cei de la pensiune ma recunosc ca merg sa fac sex. La cati patroni am facut-o, ar fi cazul sa se legalizeze si bordelurile…”, a spus ieri Mihaela. Inainte de a deschide portiera, mai adauga: „Doar suntem si noi oameni, nu animale. Cat sa ne mai ferim? Mi-e greata de politisti…”. Restul, ce ar fi urmat sa spuna, se intelege de la sine.

Venituri zilnice de milioane

S-a urcat in dreapta soferului unui Volkswagen si targul despre tarif, un soi de preludiu, a inceput. Pe cont propriu castiga bine. Sunt zile cand au cate 15-20 de clienti. La un tarif care se situeaza in jurul sumei de 30 RON, indiferent daca e sex oral sau normal, pe zi castiga aproximativ 500-600 RON. Desigur, sunt si zile de repaos, astfel incat pe saptamana nu se aduna prea multi bani. Nici Elena n-a auzit de propunerea ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, de a fi legalizata prostitutia. Timpul nu-i permite astfel de documentari. Munca mai intai de toate! Oricum nu era prea increzatoare ca de aceasta data parlamentarii se vor tine de cuvant. Totusi, zambind frumos, rasufla usurata ca nu este intrebata despre parinti sau de cine stie ce principii si lasa sa se inteleaga ca este de acord cu legalizarea prostitutiei:

Prostitutia in nomenclatorul de meserii?

„Sa faca legala chestia asta. Mi-ar conveni. De ce n-au facut asta mai demult? Era doar pentru binele reciproc. Eu oricum merg la control lunar, dar totusi mi-e frica putin sa nu se intample ceva rau…”, adauga Elena. Cu privirea aruncata din zece secunde in zece secunde spre strada pentru a nu scapa o tarifare, continua, din ce in ce mai increzatoare: „Asa, daca ai dreptate ca se va legaliza, as fi mai in siguranta. Si tipii ar putea sa vina fara frica” spune fata. In ceea ce priveste pretul cand va fi la bordel, nu stie ce sa spuna: „Poate nu voi fi nevoita sa platesc din buzunarul meu taxe cum obisnuiesc astia sa puna”, mai spune Elena. Isi cere scuze si pleaca spre un amator. Cum l-a observat, de unde a aparut acesta cu masina, greu de explicat. Poate ca, fiind o meserie atat de veche, prostitutia ar trebui sa apara in nomenclatorul de meserii. Vor aparea pensionare din aceasta bransa, la varste rezonabile, cu sporuri pentru conditiile de lucru.

Adauga un comentariu