Eveniment-Social

Cordunenii au invins din nou procuratura

Publicat: 09 mart. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cordunenii au invins din nou procuratura
1

• S-a ales praful de marele dosar cu retinerea Cordunenilor – unul dintre acestia a fost scos de sub urmarire penala, iar altul nu a putut fi arestat • Totul s-a bazat pe o plangere facuta de o femeie care ieri era fericita alaturi de membrii clanului • Bogdan Corduneanu a fost dus in catuse la instanta, dar a plecat acasa inainte de a fi judecat • Procurorii se contrazic intre ei, iar judecatorii au constatat ca cel arestat nu era citat pentru a fi judecat

Dupa retineri ca-n filmele americane, dupa audieri care s-au intins pe parcursul a doua zile, cei doi membri ai Clanului Corduneanu care sunt implicati intr-un nou dosar de santaj sunt liberi. Este una dintre cele mai spectaculoase metode juridice prin care un suspect propus pentru arestare a plecat linistit acasa, de fata cu trupele de la interventii rapide. Cu toate ca este de departe cel mai important dosar pe care l-a avut Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi in ultimelor luni, in momentul de fata procurorii nu au avut incotro si au fost nevoiti sa recunoasca din nou ca sunt invinsi de membrii clanului Corduneanu. „Este o noua incercare de a construi un dosar doar pentru ca inculpatul poarta numele de Corduneanu. O relatie de natura civila a fost transformata in infractiune doar pentru simplul fapt ca impotriva lui Bogdan Corduneanu a existat o plangere formulata de catre o pseudo-victima care astazi discuta fericita la Parchet cu presupusii agresori”, a declarat ieri avocatul Marius Sebastian Striblea, aparatorul Cordunenilor.

Disensiuni intre procurori

Toata aceasta poveste a inceput pe data de 20 februarie 2007, atunci cand Marlena Hutanu, o afacerista din Iasi, a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi prin care ii acuza pe membrii familiei Corduneanu de santaj in forma continuata. In plangerea formulata la Parchet, femeia sustinea ca timp de un an de zile, din ianuarie 2006, a fost amenintata in repetate randuri de Corduneni si constransa chiar prin violenta sa le dea suma de 1600 Euro. Cu doua zile in urma, un numar impresionat de politisti a participat la flagrantul prin care femeia i-a dat o anumita suma de bani lui Bogdan Tofan (fost Corduneanu). Flagrantul a avut loc in zona Bucsinescu. Atat Bogdan Tofan, in varsta de 24 de ani, cat si Razvan Hotin au fost ridicati si dusi la Politie pentru efectuarea cercetarilor prealabile. Dupa o noapte de audieri, anchetatorii au considerat ca Razvan Hotin nu a participat in nici un fel la acest santaj. Ieri, audierile au continuat la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi pana in jurul orei 14.00. Nici la Parchet lucrurile nu au fost prea limpezi. Procurorul Veta Enculescu a decis ca Bogdan Tofan sa nu fie dus la instanta pentru a se cere mandatul de arestare preventiva, ci a luat masura de a nu parasi tara pentru 30 de zile. Numai ca prim-procurorul George Spaiuc a infirmat aceasta solutie si a dat dosarul spre solutionare unui alt procuror, respectiv Nadia Albu. „S-a retinut ca santajul a fost comis chiar prin violenta fizica si legea impune o astfel de masura, a arestului preventiv. Nu este prima solutie pe care o infirm din functia de prim procuror. Nu ma intereseaza ca face parte din clanul Cordunenilor, dar este de notorietate ca membrii acestui clan mentin o stare de teama si frica in randul comunitatii si astfel se impune arestarea preventiva”, a declarat ieri prim-procurorul George Spaiuc.

A plecat liber de la instanta

Dus la instanta de judecata, Bogdan Tofan nu a stat decat aproximativ o jumatate de ora, pentru ca i-a expirat ordonanta de retinere. Atunci, acesta a plecat linistit acasa, cu toate ca avea termen de judecata in jurul orei 17.00. Atunci, acesta nu s-a mai prezentat pentru ca nu a fost citat. Astfel, judecatorii au fost obligati sa constate acest viciu de procedura si sa de un nou termen de judecata pentru astazi. In fond toata acesta poveste ar fi plecat de la o masina pe care Cordunenii au cumparat-o de la Marlena Hutanu. Este vorba despre un Peugeot 206 pe care femeia ii achizitionase in leasing. Cordunenii i-au dat 100 milioane lei vechi drept avans, urmand ca restul sa fie achitat direct la firma de leasing. In urma unui accident de circulatie, masina a fost returnata femeii, iar aceasta a refuzat sa achite diferenta de bani primita.

Adauga un comentariu