Arheologie

Comoara arheologica FABULOASA descoperita in Irak

Publicat: 30 ian. 2014
3
O echipa de arheologi au facut o descoperire uimitoare sub un deal din nordul Irakului. Cercetatorii de la  Universitatea din Leipzig au gasit un oras antic numit Idu, vechi de peste 3.300 de ani, relateaza revista Time.

Vezi si Aceasta este prima dovada a existentei orasului Betleem 

Orasul Idu a fost sub ocupatia Imperiului Asirian in urma cu 3.300 de ani. Mai tarziu, odata cu declinul acestui imperiu, orasul si-a castigat independenta si a devenit centrul regatului timp de 140 de ani, pana cand asirienii l-au recucerit.

Vezi si “Tevile” din Tibet, un mister al arheologiei 

Cercetatorii au descoperit in 2008, in timpul unor observatii efectuate in zona numele orasului, pe o inscriptie in piatra.
„In regiunea Kurdistanului au fost facute foarte putine excavatii arheologice inainte de 2008”, a declarat Cinzia Pappi, de la Universitatea din Leipzig.
Conflictele din Irak, din ultimele trei decenii, a facut dificila cercetarea in aceasta zona.

Vezi si DESCOPERIRE ULUITOARE in MAREA BALTICA! 

Incepand cu 2008, au urmat doi ani de sapaturi arheologice, descoperindu-se obiecte de arta si unelte vechi de peste 2600 de ani.
Irakul adaposteste adevarate comori arheologice. In acest an, o echipa de cercetatori britanici a scos la lumina ruinele unui complex antic, in sudul Irakului, vechi de peste 4000 de ani unde se crede ca a trait Avraam, una dintre cele mai importante figuri religioase din istorie.Adauga un comentariu