Destinatii turistice

Comorile ascunse ale Romaniei: vacanta la castelul Mikes, intr-un decor de poveste

Publicat: 18 ian. 2019
9

Comorile ascunse ale Romaniei au adus noi trenduri in turismul romanesc. Tot mai multi turisti aleg vacanta la castel. Fostele resedinte princiare din tara au fost transformate in hoteluri de lux, unde oamenii pot petrece un sejur de poveste. La preturi pe masura. O noapte de cazare intr-un castel poate ajunge si la mii de euro.

Suntem in satul Zabala din judetul Covasna. Ascunsa intr-o padure, gasim o proprietate de poveste, care se intinde pe 50 de hectare. Este considerata o destinatie pentru cei romantici. Tinutul Conacelor este, de altfel, un taram nobil, care pastreaza aerul altor vremuri.

Castelul Mikes a fost transformat intr-o casa de oaspeti. O comoara ascunsa, pe care turistii romani si straini au inceput sa o descopere tot mai mult. Asa s-a nascut conceptul de "vacanta la castel".

Pentru o noapte de cazare intr-o astfel de incapere, turistii trebuie sa plateasca nu mai putin de 500 de euro. Dar pot gasi si camere la tarife ceva mai reduse, de 150 de euro. Pentru acesti bani, vor avea parte de ore de rasfat. Mai ales culinar.

In general, incercam sa folosim produsele traditioanele si zonale. Avem un foie-gras, avem un crevete pe o salsa de avocado, o branza traditionala, de burduf – Marius Cozma, bucatar-sef

Castelul Mikes poate fi inchiriat si de cei care vor sa se casatoreasca. Un cuplu va oficia aici ceremonia in luna mai. Azi, tinerii au venit sa puna la punct ultimele detalii. Meniul i-a cucerit pe loc.

Romania ascunde o multime de astfel de comori. Conace cu parfum de epoca, care isi astepta vizitatorii. La 40 de kilometri de Alba Iulia, la poalele Muntilor Trascau, gasim Templul Cavalerilor. Castelul din secolul al 13-lea a fost restaurat, dar camerele pastreaza aerul medieval.

Video AICI

Adauga un comentariu