:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2021/01/Hotel-Astoria-Cristian-Stanciu-Hotel-Traian-Vasile-Puscasu-1.jpg)
Desi greu accesibil din cauza pozitiei geografice, dar si din cauza infrastructurii proaste, muzeul de la Liveni adaposteste adevarate ‘comori‘ care amintesc de personalitatea si opera marelui muzician roman.
Mii de mesaje de apreciere, scrise in limba romana, dar si in engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, japoneza sau rusa, confirma dragostea de care Enescu s-a bucurat si se bucura nu doar in Romania, ci oriunde in lume, scrie agerpres.ro.
Personalitati ale vietii publice din Romania, dar si simpli turisti, romani sau straini, si-au exprimat, in aceste carti de onoare, sentimentele fata de Enescu, dar si emotiile generate de vizita la Liveni.
Vezi si Cetatea Vidinului si legenda Babei Vida
‘La numele lui Enescu si pe locurile copilariei sale vibreaza orice inima de roman, Enescu fiind simbolul geniului muzical al poporului nostru’, scria, atunci, Ion Iliescu.
De asemenea, pe 6 noiembrie 2014, fostul ministru al Culturii Razvan Theodorescu si-a manifestat si el respectul fata de Enescu, notand: ‘Cu bucuria de a trece prin acest loc sacru’.
Personalitatea lui Enescu pare sa fi fost extrem de puternica pentru multi alti turisti care au ajuns la Liveni. ‘George Enescu: singurul OM care nu imi va permite niciodata sa uit ca sunt roman!’, a scris unul dintre vizitatorii Casei Memoriale.
Locul in care acum 133 de ani se nastea marele geniu al muzicii romanesti a devenit, din 1957, Casa Memoriala ”George Enescu”, administrata de Muzeul Judetean de Istorie.