Securitate

Compania americana de aparare, Lockheed Martin, a fost tinta unor hackeri

Publicat: 31 mai 2011
Lockheed Martin a fost tinta unui semnificativ atac cibernetic, care a avut loc saptamana trecuta.

Lockheed mentioneaza ca echipa sa de securitate a detectat rapid amenintarea si s-a asigurat ca niciunul dintre programele sale nu au fost compromise.

Pentagonul a declarat ca munceste la evaluarea situatiei, pentru a stabili gradul de incalcare.

Lockheed produce avioane de lupta, nave de razboi si sisteme de arme in valoare de miliarde de dolari, vandute la nivel mondial.

Lt. Col. April Cunningham, vorbind in numele Departamentului Apararii din S.U.A., a declarat ca impactul asupra Pentagonului a fost minim si ca nu se asteapta la „nici un efect advers”.

Lockheed Martin a precizat intr-o declaratie ca atacul a fost detectat in 21 mai, „aproape imediat” si ca au fost luate masuri. Compania spune ca sistemele sale raman sigure; „niciun client, program, ori date cu caracter personal ale angajatilor nu au fost compromise”.

Lockheed Martin este cea mai mare companie aero-spatiala din lume si produce avioanele de lupta F-16, F-22 si F-35, precum si nave de razboi.

Cu patru ani in urma, compania a innasprit masurile de securitate dupa ce oficialii au dezvaluit ca hackerii au patruns in programul hig-tech Joint Fighter.

Josh Shaul, chief technology officer al firmei de securitate Application Security cu sediul in New York, sustine ca alti producatori din domeniu isi vor evalua acum propriile masuri de securitate. In Australia,de asemenea, guvernul a atentionat companiile sa fie vigilente in privinta atacurilor cibernetice.

Procurorul General al Australiei, Robert McClelland a nominalizat companiile de resurse ca fiind principala tinta. „Fara nicio indoiala, amenintarile cibernetice devin din ce in ce mai puternice”, a declarat acesta pentru Reuters.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit