Eveniment-Social

Compania Antibiotice premiaza excelenta in educatie

Publicat: 22 nov. 2018
1

Este posibil ca un elev olimpic de talie nationala sa aspire la implinirea profesionala intr-o companie romaneasca de top? La aceasta intrebare a oferit raspuns Marin Sebastian, analist chimist in cadrul companiei Antibiotice SA, in cadrul Galei de Excelenta a Educatiei, organizata joi, 22 noiembrie, de Inspectoratul Scolar Judetean si Centrul de Excelenta Iasi. 

Prin intermediul tanarului membru al departamentului de Cercetare, la randul sau fost olimpic, compania Antibiotice a oferit la Gala de anul acesta premiul special “Excelenta prin stiinta” medaliatei cu argint la Olimpiada Nationala de Chimie, Popa G. Ioana Maria, eleva in clasa a XI la Colegiul National Iasi. 

“Atunci cand impreuna cu alti colegi, pasionati de chimie faceam experimente in laborator, indrumati de doamna profesor, nu imi imaginam ca voi ajunge sa lucrez in cercetare farmaceutica. Astazi am ajuns sa realizez experimente, la modul serios de aceasta data, intr-un laborator de testare a proprietatilor substantelor solide ce intra in compozitia unui medicament. Pasiunea mea pentru chimie este hranita zi de zi cu noi provocari, curiozitate si satisfactia de a obtine, dupa multe ore de studiu,  si incercari, rezultatele mult cautate. De aceea, doresc sa incurajez tinerii pasionati de chimie sa isi urmeze visul, stiind ca pot face o cariera frumoasa intr-o companie romaneasca de prestigiu.“, a declarat Marin Sebastian.

In cadrul Galei de Excelenta, un numar de 405 elevi si mentori ai acestora din scolile iesene au fost premiati pentru rezultatele exceptionale obtinute la olimpiadele internationale si nationale desfasurate in 2017-2018.
Referitor la implicarea companiei Antibiotice in sustinerea performantei si educatiei in comunitatea locala, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcas, Inspector Scolar General, a precizat: “ Constatam cu satisfactie ca fosti olimpici au ales sa isi construiasca cariera acasa, in Romania. Eforturile depuse si distinctiile obtinute in timpul anilor de scoala le-au deschis drumul spre un parcurs academic de succes si spre integrare rapida pe piata muncii. Acestea sunt ecourile pe care ne dorim sa le auzim cat mai des, acestea sunt exemplele de buna practica pentru angajatorii ieseni: viitorii angajati de succes sunt aici, in scolile din Iasi. Ei au nevoie de sustinerea mediului de afaceri atat pe parcursul formarii lor, daca ne gandim la invatamantul dual, dar si in momente precum Gala Excelentei in Educatie”. 

Preocuparea pentru sustinerea performantei si atragerea de tineri talentati in cadrul Antibiotice s-a concretizat in programele Scoala de vara a+ si Perfom a+, realizate cu parteneri academici de prestigiu, devenite de notorietate. Tinerii studenti si absolventi cu performante in educatie ai universitatilor locale au astfel posibilitatea sa-si completeze formarea profesionala cu notiuni si concepte specifice industriei farmaceutice si sa identifice noi orizonturi de dezvoltare profesionala, intr-o companie farmaceutica de top. 

Cu o traditie de 63 de ani, compania Antibiotice si-a castigat renumele mizand pe performanta prin calitate, atribut ce se regaseste atat in valoarea terapeutica a medicamentelor fabricate, cat si in valoarea oamenilor sai. In calitate de promotor al performantei, producatorul farmaceutic iesean sustine atat dezvoltarea profesionala a specialistilor sai cat si educatia viitoarelor generatii. 

Adauga un comentariu