Local

Compania de transport cumpara rulmenti pentru tramvaie si autobuze. Investitia este de 67.000 de euro

Publicat: 02 iul. 2019
1

In perioada urmatoare, pe data de 22 iulie, Compania de Transport Public (CTP) Iasi organizeaza o licitatie penrtu achizitionarea de rulmenti pentru tramvaiele si autobuzele din dotare. Prevederea bugetara a licitatiei este de 318.953 lei, fara TVA, in jur de 67.000 euro. Procedura va fi impartita in doua loturi, urmand sa fie selectata oferta cu pretul cel mai mic.

Vezi si: Disperare in randul dezvoltatorilor imobiliari! Proiect gigant, respins in Comisia de Urbanism. Fiul unui cunoscut patron a intervenit personal

"Rulmentii sunt organe de masini complexe, utilizate pentru rezemarea pieselor care executa miscari de rotatie sau de oscilatie (arbori, roti dintate, role de cablu, mese rotative). Ei se compun, in general, din urmatoarele elemente: inelul interior si inelul exterior (la rulmentii radiali si radiali-axiali), saibe de fus si saiba de carcasa (la rulmentii axiali, corpurile de rulare si colivia). Pe inele (sau pe saibe) sunt practicate caile de rulare, de-a lungul carora are loc deplasarea corpurilor de rulare", se arata in caietul de sarcini.

Achizitionarea rulmentilor este necesara pentru ca, in timp, se uzeaza si trebuie inlocuiti pe subansamblele de pe tramvaiele si autobuzele aflate in dotarea CTP.

 

Comentarii
Adauga un comentariu