Titlurile zilei

Compania Turkish Airlines vrea să deschidă un zbor permanent Iași-Istanbul! Detalii despre cursa către cel mai mare oraș din Turcia

Publicat: 02 oct. 2021
Avion al companiei aeriene Turkish Airlines
Compania aeriană Turkish Airlines vrea să deschidă o cursă directă pe ruta Iași-Istanbul. Reprezentanții companiei au purtat ieri, 1 octombrie 2021, primele discuții cu șefii Aeroportului Iași despre noua cursă

Compania aeriană Turkish Airlines ar urma să deschidă un zbor pe ruta Iași-Istanbul. Oficialii companiei turcești au fost la Aeroportul Iași, unde au discutat despre oportunitatea deschiderii unei astfel de rute în viitorul apropiat. De anul viitor, de la Aeroportul Iași ar urma să fie inaugurate și alte zboruri spre destinații externe

Surpriză pentru pasagerii din zona Iașului și a Regiunii de Nord-Est. De pe Aeroportul Internațional Iași ar urma să fie deschis în perioada următoare un zbor direct către cel mai mare oraș din Turcia, rută spre Istanbul. Reprezentanții companiei Turkish Airlines au fost ieri la Aeroportul Iași pentru a discuta cu șefii aerogării ieșene despre oportunitatea deschiderii unei astfel de rute directe. Compania națională aeriană a Turciei ar putea deschide acest zbor direct în urma numeroaselor solicitări venite de la pasagerii din Regiunea Moldovei și nu numai. Istanbul este cel mai mare oraș din Turcia, urbea de pe malurile Bosforului având o populație de peste 15 milioane de locuitori.

Compania Turkish Airlines are 12 mii de angajați

Turkish Airlines operează servicii programate în 42 de aeroporturi din Turcia. Majoritatea serviciilor de transport internațional al Turkish Airlines sunt operate din aeroportul Ataturk din Istanbul. Compania operează o rețea de transport de pasageri pe cale aeriană în peste 200 de orașe internaționale, deservind peste 260 de aeroporturi în Europa, Asia, Africa și America. Compania Turkish Airlines are aproximativ 12.000 de angajați. Compania turcă operează de pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni, dar și de pe Aeroportul „Avram Iancu” Cluj-Napoca, curse externe spre Istanbul. Conducerea Aeroportului Iași a arătat însă că discuțiile cu cei din Turcia sunt încă la stadiul incipient. „Deocamdată nu putem oferi prea multe detalii. Suntem încă în discuții cu reprezentanții companiei din Turcia”, a menționat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Ruta Iași-Istanbul a fost cerută de mii de ieșeni

În urma unui chestionar demarat de Aeroportul Iași în vara acestui an, ieșenii au solicitat deschiderea mai multor curse externe. Topul noilor destinații cerute de la Aeroportul Iași cuprinde rute spre Madrid (Spania), Istanbul (Turcia), Amsterdam (Olanda), Atena (Grecia), Lisabona (Portugalia) sau Basel (Elveția). În calcul a intrat și o destinație căutată de către turiști, respectiv cea din Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Trafic mai mare de pasageri pe Aeroportul Iași

În luna august 2021, Aeroportul Iași a ajuns pe locul doi, în topul aeroporturilor regionale, în ceea ce privește numărul de pasageri procesați.

„Am devansat Timișoara și suntem pe locul 2, după Cluj-Napoca, cu un număr total de 116.390 de pasageri îmbarcați și debarcați în august, cea mai aglomerată perioadă de la declanșarea pandemiei. Comparativ cu aceeași lună a anului anterior, creșterea recentă pe Aeroportul Iași depășește 90 la sută. Chiar dacă revenirea la nivelul de trafic din 2019 a fost preconizată pentru anul 2024, în ultimele luni s-au înregistrat creșteri ale valorilor de trafic pe toate aeroporturile din România”, au mai spus cei de la Aeroportul Iași.

Noi curse spre orașe din Europa de pe Aeroportul Iași

În plus, de la finalul acestui an, dar și în primăvara anului 2022, de pe Aeroportul Iași vor fi inaugurate și alte curse externe, în afara rutei ce ar putea fi operată de compania Turkish Airlines. Acestea vor fi operate de companiile Wizz Air și Blue Air. De altfel, numărul zborurilor de la Iași a crescut și după revenirea companiei Bue Air.

„Noile rute directe anunțate pentru finalul acestui an și pentru luna martie 2022 (…) Astfel, din 2 decembrie 2021, veți putea călători de pe Aeroportul Iași la Madrid cu Wizz Air, dar și la Dublin cu Blue Air, începând cu data de 19 decembrie 2021. De asemenea, din martie 2022, compania Blue Air va începe operarea pe Aeroportul Iași a următoarelor destinații: Paris (Charles de Gaulle), Barcelona, Koln, Bruxelles și Roma”, au transmis cei de la Aeroportul Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu