Stiri medicale

Compania unde nefumatorii au 6 zile de concediu in plus fata de cei care iau pauza de tigara

Publicat: 30 oct. 2017
O companie din Japonia le acorda angajatilor nefumatori sase zile in plus de concediu platit, dupa ce acestia s-au plans ca lucreaza mai mult decat colegii lor fumatori care ies in pauzele de tigara.
Compania de marketing Piala Inc., cu sediul in Tokyo, a introdus acest beneficiu in luna septembrie, iar angajatii s-au grabit sa profite.
„Unul dintre angajatii nefumatori din companie a depus o notificare la inceputul anului spunand ca pauzele de tigara creeaza probleme. Directorul nostru a vazut notificarea si a fost de acord ca nefumatorii sa primeasca timp suplimentar in compensare”, spune Hirotaka Matsushima, purtator de cuvant al companiei, potrivit ziare.com, care citeaza The Telegraph.
Nemultumirile in randul nefumatorilor au crescut pentru ca birourile companiei sunt situate la etajul al 29-lea intr-o cladire din Ebisu, un cartier din Tokyo. Oricine vrea sa fumeze este nevoit sa mearga la demisol, iar fiecare pauza de tigara dureaza aproximativ 15 minute.
Esti pasionat de cumparaturile online? Atunci e momentul sa descoperi si tu adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine rapid pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Este primul credit pentru care nu trebuie sa treci deloc pe la banca! Iar banii iti intra in cont in doar cateva minute. Asta da breaking news! Afla mai multe.
„Sper sa incurajez angajatii sa renunte la fumat mai degraba prin stimulente, decat prin constrangeri”, a declarat Takao Asuka, directorul executiv Piala Inc, pentru Kyodo News.
Cel putin 30 din cei 120 de angajati ai companiei si-au luat zile libere de cand a fost introdus noul sistem, potrivit lui Matsushima, el insusi nefumator, care a folosit zilele libere pentru a merge cu familia la o statiune termala.
Initiativa a determinat patru oameni sa se lase de fumat, a adaugat acesta.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), 21,7% dintre adultii japonezi fumeaza, procentul fiind mai ridicat in randul barbatilor si al persoanelor mai in varsta.
Companiile japoneze sporesc eforturile pentru a-si proteja angajatii de efectele fumatului pasiv, iar in luna iunie, Lawson Inc, un lant de supermarketuri, a interzis fumatul in sediul central si in birourile regionale.
Japonezii sunt recunoscuti insa la nivel mondial ca renunta la concediu, facand din asta un titlu de glorie.


loading...

Adauga un comentariu