Stiri Turism

Companiile aeriene taie preturile la biletele pentru destinatiile exotice

Publicat: 21 feb. 2012

Companiile aeriene au demarat inca de la inceputul anului promotiile la biletele de avion, un instrument care stimuleaza cererea si poate asigura un grad de incarcare mai mare pentru avioane.

Daca pana acum promotiile se orientau catre destinatii din Europa, companiile aeriene au inceput sa mizeze pe apetitul crescut pentru destinatii mai indepartate precum Miami, New York sau Hong Kong.

Astfel, Qatar Airways, Air France KLM si British Airways au dat startul „reducerilor” la bilete de avion, taind intre 24% si 46% din pretul calatoriilor in strainatate.

„British Airways a redus pretul biletelor cu 24% pentru zbo­rurile catre America de Nord. Noua pro­motie este valabila pentru bilete in cabina World Tra­veller (economic) achi­zitionate pana la data de 11 martie 2012 pentru calatorii ce vor avea loc pana pe 31 martie si in intervalul 10 aprilie – 15 iunie”, au transmis oficialii companiei aeriene.

Astfel ca un bilet pe ruta Bucuresti-New York se vinde la pretul de 660 de euro de persoana pentru o calatorie dus-intors, iar un bilet spre Miami cu plecare de pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) costa 690 de euro , potrivit datelor transmise de companie.

Anual cateva sute de romani calatoresc in interes de afaceri sau in vacanta in SUA.

Traficul de business este cel care genereaza cele mai mari vanzari pentru companiile aeriene de linie regulata, care au demarat promotii inca din 2008 pentru a-si mentine clientii.

Creste interesul pentru calatorii

Anul trecut, mai multi romani au calatorit cu avionul, pe cele mai mari trei aeroporturi din tara, Henri Coanda si Aurel Vlaicu (Baneasa) din Bucuresti, dar si aero­portul din Timisoara, tra­ficul de pasageri fiind in cres­tere fata de anul an­terior.

Ultimele date dis­ponibile arata ca 10 mi­lioane de ro­mani au cala­torit cu avionul in urma cu doi ani.

Competitia pe piata aeriana locala este din ce in ce mai puternica, data fiind intrarea de noi ju­ca­tori pe aeroportul din Oto­peni. Dupa ce anul trecut au intrat cu zboruri turcii de la Pegasus, anul acesta au anuntat ca vor efec­tua curse de pe Oto­peni italienii de la Air Vallee.

Executivii sunt mult mai atenti la costurile cu calatoriile in strainatate, strategia reducerilor tarifelor la bilete asigurand un grad de incarcare optim pentru operatorii aerieni.

Desi numarul unor astfel de bilete „la reduceri” scoase la vanzare de com­paniile aeriene este destul de redus, acestea atrag po­tentialii pasageri pe site-urile de rezervari ale operatorilor aerieni.

Reducerile au ajuns si pe rutele transoceanice

Companiile aeriene au taiat din tarife atat pe cursele transoceanice, cat si pentru cele efectuate pe distante mai scurte, pe rute din Europa.

Compania aeriana Air France a redus preturile cu pana la 46% la biletele de avion cumparate pana pe 11 martie in cadrul unei campanii promo­tionale.

Operatorul aerian stimuleaza cererea atat pentru ruta Bu­curesti-Paris si Bucuresti-Nisa, dar si pe rute de lung curier.

„Campania pro­motionala acopera o multitudine de des­tinatii inter­con­ti­nen­tale, pre­cum New York, Miami, Toronto, Mexico City sau Shanghai si Hong Kong”, au tran­s­mis oficialii Air France.

Pretul biletelor a fost redus si pentru destinatii exotice precum Havana, Mauritius, Sao Paolo sau Punta Cana.

Si compania aeriana Qatar Airways a incercat sa atraga mai multi pasageri printr-o promotie in ianuarie, cand vindea bilete de avion la preturi mai mici cu 20% pe 58 de rute cu plecare din Bucuresti. Singurul zbor direct efectuat din Bucuresti de catre aceasta companie este cel spre Doha, restul fiind cu escala.loading...

Adauga un comentariu