Eveniment-Social

Competitie de semimaraton la marginea Iasului. Iata care sunt toate detaliile pentru participanti

Publicat: 25 iul. 2018
1

In cursul lunii septembrie, in apropierea municipiului Iasi va avea loc o noua competitie sportiva dedicata iubitorilor de miscare. Este vorba de un semimaraton organizat de reprezentantii administratiei locale din comuna Ciurea, in colaborare cu alte institutii locale si judetene.

Semimaratonul se desfasoara pe o distanta de 21 kilometri, in data de 22 septembrie, organizatorii urmand a acorda cate trei premii pentru fiecare categorie de vârsta participanta, respectiv 18-36 ani, 36-50 ani si peste 50 ani. Plecarea va avea loc de la Cabana Barnova pe trasee bine stabilite.

"Prin implementarea proiectului Trail la Cabana, urmarim sa desfasuram activitati care sa valorifice pasiunea copiilor si adultilor pentru miscare si competitie. Consideram oportun acest proiect tocmai pentru faptul ca sportul întretine sanatatea, dar si pentru a oferi tuturor posibilitatea de a utiliza în mod placut si reconfortant timpul liber, valorificând si potentialul natural al zonei", a spus Catalin Lupu, primarul comunei Ciurea.

Pentru a atrage cât mai multi participanti la acest proiect, au fost incluse în traseu si obiective turistice de o mare însemnatate pentru comunitatea locala.

"Despre Poiana cu Cetate si împrejurimi, Sadoveanu scria ca este tara dincolo de negura, la vremea când cornul cel vechi suna chemarea vânatorilor la focul prânzului si a amiezei vânatoresti. Aici gasim si ruinele Bisericii construite de cneazul Negru Voda în 1392, pe timpul domniei lui Alexandru cel Bun. Tot aici se afla si o expozitie cu 30 sculpturi în piatra, de mari dimensiuni, realizate de artisti români în perioada 1985 – 1988, deci un adevarat muzeu în aer liber, fiind singurul loc de acest fel din Moldova. Un alt obiectiv turistic implicat în acest proiect il reprezinta Cabana Bârnova, care din pacate este prea putin promovat si valorificat. Aici este un adevarat loc de meditatie si recreere, fiind situat în inima padurii, la o altitudine de 372,5 metri. Ar mai fi de mentionat si un alt obiectiv turistic ce va fi parcurs în acest proiect, respectiv situl Natura 2000 – o  arie protejata, recunoscuta pe plan national pentru flora spontana, cu specii de plante foarte rare", au mai spus organizatorii competitiei.
 

 

Adauga un comentariu