Eveniment-Social

Competitie incredibila intre elevii marilor colegii si licee iesene – VEZI PENTRU CE

Publicat: 02 dec. 2013
1

@ Intrecere deosebita intre elevii celebrelor colegii si licee din Iasi @ Tinerii au realizat cate un filmulet original in care au prezentat, in viziunea lor, ce inseamna dotarea unei clase cu tehnologie IT, de cel mai inalt nivel @ Competitia este derulata de Ministerul Educatiei si o cunoscuta companie 

Noua cunoscute unitati de invatamant preuniversitar din judetul Iasi respectiv colegiile: Garabet Ibraileanu, Mihai Eminescu, Emil Racovita, Costache Negruzzi si National, alaturi de liceele Dimitrie Cantemir, Grigore Moisil, Vasile Alecsandri, Miron Costin, au intrat in competitia nationala intitulata „Smartclass„.

Aceasta, initiata de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si compania Samsung, presupune dotarea unei clase cu suport hardware si software ce consta in: tablete, E-Board-uri, Smart TV si laptop-uri respectiv acces la cursul optional „Succesul profesional”. Astfel, elevii sunt provocati sa-si dovedeasca creativitatea si abilitatile digitale printr-un film de doua minute care trebuie sa raspunda la întrebarea „De ce scoala mea este SMART?” si prin care trebuie sa ilustreze motivul pentru care liceul în care învata merita sa beneficieze de o solutie completa destinata învatamântului digital. Una dintre cele mai interesante creatii este cea a liceului Moisil.

„Echipa SMART a institutiei noastre s-a înscris în competitie cu un film ce reflecta caracteristica fundamentala a liceului respectiv, cea de formare a unor «Oameni ai viitorului». Grupul de lucru pentru acest proiect este format din profesorii: Mirela Tibu, Gabriela Butnaru, Cornelia Ivasc si Liliana Vîrga, alaturi de elevii: Vlad Victor, Cezar Andrici, Ioan Suflet, Gabriel Radutu, Alexandru Grigoras, Cristi Axinte, Alex Ungureanu si Ileana Popa, toti in clasa a XI-a. Scorul obtinut in urma votarii conteaza la acordarea premiilor”, arata participantii de la Moisil. Pe de alta parte, conducerea unitatii educationale spune ca este vorba de un demers extraordinar si, in viitor, toate clasele ar trebui dotate intr-o asemenea maniera tehnologica.

„Filmul a fost realizat de catre elevii nostri participanti, cu ideile si viziunea lor. Speram ca acesta sa fie declarat castigator. Dincolo de toate acestea, este vorba de dotarea unei clase cu tehnologie IT, banii necesari fiind extrem de greu de obtinut. Oricum, consider ca este o idee extraordinara si fiecare scoala din Iasi ar trebui sa fie dotata intr-o asemenea maniera. Ganditi-va ca noi suntem o tara in care mai exista cataloagele clasice si, recent, colegi de-ai nostri din strainatate care ne-au vizitat au ramas extrem de surprinsi ca inca le mai folosim. Oricum, noi avem laboratoare dotate cu computere performante iar, de-a lungul timpului, profesorii nostri au realizat softuri extrem de utile la discipline precum istoria sau limba romana pentru predare”, a marturisit si prof. Carmen Losonczy.

Pâna pe 9 decembrie 2013, ora 24.00 filmele se pot vota la adresa https://www.facebook.com/SamsungTrends?sk=app_358087961002250&app_data.

IATA CE FILME AU FACUT ELEVII DE LA MARILE COLEGII SI LICEE IESENE IN CADRUL COMPETITIEI SMART CLASS

Adauga un comentariu