Eveniment-Social

Complexul Muzeal National Moldova Iasi, MANIFESTARI speciale de Unirea Principatelor Romane

Publicat: 20 ian. 2017
1
Complexul Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi – Muzeul de Istorie a Moldovei deruleaza în zilele de 23 si 24 ianuarie 2017, o serie de manifestari ce se vor desfasura la Palatul Culturii, Muzeul Unirii si Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu, precum si la Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa.

Citeste si : Iata programul manifestarilor de 24 ianuarie, de la Iasi

De precizat ca, in ziua de 24 ianuarie, când se împlinesc 158 de ani de la înfaptuirea Unirii Principatelor Române, accesul publicului la toate aceste obiective muzeale va fi gratuit, între orele 10:00 si 17:00 (ora 16:30 – ultima intrare – n.r.). Spre exemplu, luni, 23 ianuarie, de la ora 12:30, la Palatul Culturii – Fundatia Colegiului National de Aparare, primaria municipiului si CMNM organizeaza sesiunea de comunicari stiintifice „România, Europa si Unirea”.

Totul se va derula în Sala Henri Coanda de la Palatul Culturii. De asemenea, marti, 24 ianuarie, la Palatul Ruginoasa sunt organizate momente în colaborare cu primaria, parohia si scolile din comuna Ruginoasa, respectiv Colegiul National Mihail Sadoveanu din Pascani. 

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL MANIFESTARILOR

„De la ora 11:00 – Te Deum si slujba de pomenire în memoria Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Biserica Domneasca Ruginoasa, ora 12:00 – salutul oficialitatilor, la Palatul Memorial Alexandru Ioan Cuza, ora 12:30 – depuneri de coroane la fostul mormânt al domnitorului, ora 13:00 – Hora Unirii în curtea Palatului Cuza, ora 14:00 – vernisajul expozitiei «Bijuterii feminine, pasiuni si vicii de altadata – secolele XIX-XX». In final, tot pe 24 ianuarie, începând cu ora 18:00, pe traseul: Piata Unirii – Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt – Piata Palatului Culturii din orasul Iasi este programata defilarea cu torte a detasamentului de militari de la Garnizoana Iasi„, au transmis oficialii CMNM. 
Adauga un comentariu