Stiri

Computerul care foloseşte ca parola, bătăile inimii

Publicat: 14 feb. 2012

Profesorul Chun-Liang Lin, care a comparat electrocardiogramele a doi pacienţi pentru a testa sistemul, spune că acesta este foarte sigur.

Oamenii de ştiinţă chinezi au creat un sistem de securitate care înlocuieşte parolele cu bătăile inimii, bazându-se pe faptul că ritmul cardiac al fiecărei persoane este unic, scrie Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit o formulă matematică prin care o persoană este recunoscută imediat după bătăile inimii şi spun că acest lucru ar putea avea aplicaţii în industria electronicelor.

Daily Mail scrie că precedentele sisteme de securitate biometrice, pe bază de amprente, puteau fi „păcălite” folosindu-se fotografii.

Sistemul pus la punct de specialiştii de la Universitatea Chung Hsing din Taichung (Taiwan) ia pulsul din fiecare palmă a utilizatorului şi îl stochează în memorie.

Daily Mail scrie că, astfel, s-ar simplifica foarte mult sistemele de securitate, utilizatorii fiind nevoiţi doar să atingă un telefon sau un laptop pentru a-l putea folosi.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit