Gadgeturi

Computerul-lego, printre inventiile prezentate la Berlin de companiile de IT

Publicat: 23 mart. 2014
De la cheia care deschide automat usile, cand ne apropiem – creatia unui roman – pana la MP3 Playere subacvatice.

Intr-o lume dominata de tehnologie, aproape oricine stie sa foloseasca un calculator. Tocmai de aceea, unul dintre expozanti ne incurajeaza sa ne construim singuri computerul scrie Yoda.ro.

„Credem ca a sosit momentul sa le prezentam parintilor, copiilor si profesorilor un nou tip de computer, unul pe care sa il poata construi singuri intr-un mod simplu si distractiv. Exact ca un joc de lego„, a declarat Yonatan Raz-Fridman, fondatorul companiei care a venit cu aceasta idee.

Yonatan Raz-Fridman

La kitul care costa 94 de euro, adaugati si un ecran, iar distractia poate incepe.

Daca faceti parte dintre cei care pierd minute bune in fata usii, cautandu-si cheile, dispozitivul creat de compania unui roman stabilit in Berlin, este solutia-minune.

Christian Bogatu

„Este un dispozitiv de acces sigur, care nu necesita manevrarea. Aveti un mic emitator, asupra dumneavostra, in orice buzunar, nici nu conteaza. Pur si simplu mergeti spre usa si aceasta se deschide automat cand va apropiati”, a declarat Christian Bogatu, fondatorul companiei.

Va fi totusi cea mai scumpa cheie pe care o veti cumpara vreodata, la pretul de 390 de euro.

Tot mai mult teren castiga si dispozitivele handsfree, cum ar fi acest MP3 Player, care poate reda pana la 1000 de melodii. Gadgetul, care va costa maximum 200 de euro, vine la pachet cu o serie de functii utile pentru cei pasionati de sport.

MP3 Player

„Poate masura pulsul, nivelul de oxigen si miscarile, in timp ce alergati, innotati sau mergeti cu bicicleta”, a declarat Nikolaj Hviid, fondatorul companiei.

Printre inventiile care au atras atentia s-au numarat si o aplicatie care le ajuta pe femei sa isi calculeze perioada fertila, precum si un dispozitiv care stie cand sunteti acasa si regleaza automat temperatura, pentru a economisi energie.loading...

Adauga un comentariu