Economic Local

Comuna Brăești repară drumurile din localitate! Contractul este de 250.000 euro

Publicat: 13 iul. 2020
Comuna Brăești repară drumurile din localitate cu 250.000 euro
Comuna Brăești repară drumurile din localitate

Comuna Brăești repară drumurile din localitate. Recent, a fost lansată licitația pentru modernizarea unui drum comunal, fiind vorba de un rest de executat. Valoarea estimată a contractului este de aproape 250.000 euro. Lucrările trebuie realizate în termen de două luni

Comuna Brăești repară drumurile din localitate. Recent, Primăria comunei a demarat o licitație pentru modernizarea drumului comunal DC 92 pe o porțiune de aproximativ 3,5 kilometri. Este vorba despre un rest de realizat din contract. Valoarea estimată a contractului este de 1.197.118 lei, fără TVA, aproape 250.000 euro. La procedură s-au prezentat societățile Enviro Construct SRL, din Iași, și CTT Construcții Safe SRL, din Neamț. Prima societate este condusă de Irina Sîrghi, în timp ce a doua este deținută de Florin Rusu. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Comuna Brăești repară drumurile din localitate, contractul urmând să fie executat în termen de două luni

Durata de execuție a lucrărilor este de două luni.

„Execuția lucrărilor se va realiza pe teritoriul administrativ al Comunei Brăești, județul Iași, conform memoriului tehnic și a avizelor obținute la această fază. Drumul comunal DC 92 își are originea în partea de nord a localității Cristești, comuna Brăești, cu km 0+000 în drumul județean DJ280A. Drumul DC92 asigură legătura între localitățile Cristești și Buda din comună, având sfârșitul la km 5+680 în partea de sud a localității Buda, la limita intravilanului”, se arată în caietul de sarcini.

Perioada de garanție a lucrării trebuie să fie de 36 luni. Garanția de bună execuție este de 10 la sută din prețul contractului.

Aproape 1,2 milioane euro pentru reabilitarea drumurilor din comuna Ciortești

Primăria Ciortești din județul Iași reabilitează drumurile din localitate. Mâine, 15.07.2020, este programată o licitație pentru modernizarea infrastructurii rutiere, fiind vizată o porțiune de 3,9 kilometri de drumuri. Autoritatea contractantă a stabilit o prevedere bugetară de 5.657.887 lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro. Conform contractului, vor fi reabilitate drumul comunal 375 și drumurile sătești 825, 1786.

„Varianta folosită până în prezent, aceea de întreținere și intervenție în punctele critice atunci când circulația vehiculelor nu se poate desfășura din cauza distrugerilor existente, fără o îmbunătățire a condițiilor de circulație prin realizarea unei structuri rutiere care să permită accesul mașinilor de pompieri, a mașinilor de ambulanță, accesul copiilor spre instituțiile de învățământ, cât și accesul locuitorilor către instituțiile de interes public prin îmbunătățirea hidraulicii drumului, prin realizare de șanțuri și podețe, va duce la o distrugere totală a platformei drumului”, se arată în descrierea situației actuale.

Adauga un comentariu