Eveniment-Social

Comuna Ciurea a devenit campioana la fonduri europene. Cresa moderna in Lunca Cetatuii – FOTO

Publicat: 08 sept. 2014

@ Peste 40 de copii vor putea fi primiti anul viitor intr-o cresa care va fi amenajata din fonduri europene @ In prezent, in aceasta comuna sunt in derulare mai multe proiecte europene

Comuna Ciurea tine pasul cu dezvoltarea europeana. Nu a existat program european important in cadrul caruia primarul Catalin Lupu sa nu solicite finantare si de aceea comuna a intrat intr-un ritm alert de modernizare. In prezenta autoritatilor judetene, prefectul Dan Carlan, a directorului Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Laurentiu Paduraru, si a dascalilor din comuna, un sobor de 7 preoti a binecuvantat ieri demararea lucrarilor de construire a cresei din localitatea Lunca Cetatuii, proiect edificat cu ajutorul unor fonduri europene obtinute prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Este un moment important pentru viata comunitatii. Am reusit sa ne indeplinim o dorinta. Vom avea o cresa care va putea primi de la 40 pana la 50 de copii cu program de la 7.00 si pana la 17.00, astfel incat acest proiect este de mare ajutor pentru parintii ocupati„, a declarat primarul Catalin Lupu.

Citeste si: Investitii majore in modernizarea comunei Ciurea

Cresa se va ridica cu fonduri europene in valoare de 800.000 lei si odata cu finalizarea obiectivului vor fi create 13 locuri de munca. Prefectul Dan Carlan a apreciat ca derularea unui asemenea proiect in comuna Ciurea era absolut necesara si i-a asigurat pe locuitorii comunei si pe primarul Catalin Lupu de tot sprijinul sau in derularea unor proiecte viitoare. In ultimii ani, cu ajutorul fondurilor europene, comuna Ciurea si-a modernizat infrastructura de drumuri si de utilitati (apa si canalizare), precum si cea de servicii sociale.

In prezent, in Ciurea sunt in derulare alte doua proiecte al caror beneficiar este comunitatea locala. Este vorba despre infiintarea unui centru de informare turistica pe amplasamentul fostei primarii, un proiect in valoare de 89.000 euro si de modernizarea scolii generale, proiect finantat cu fonduri comunitare in valoare de 100.000 euro.

Comentarii
Adauga un comentariu