Local

Comuna Moțca din județul Iași va avea o sală de sport de 1,3 milioane de euro! S-a semnat contractul cu constructorul

Publicat: 17 aug. 2022
Comuna Moțca din județul Iași va avea o sală de sport de 13 milioane de euro S-a semnat contractul cu constructorul
Compania Națională de Investiții a semnat un contract pentru infrastructura sportivă din comuna Moțca, județul Iași

În comuna Moțca va fi construită o sală de sport cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. S-a semnat contractul cu o valoare de 1,3 milioane de euro. Acum, se așteaptă emiterea ordinului de începere a lucrărilor

Compania Națională de Investiții (CNI) SA a semnat noi contracte pentru primăriile din județul Iași. Recent, a fost finalizată licitația pentru construirea unei săli de sport în comuna Moțca, județul Iași. Astfel, a fost semnat contractul de lucrări cu asocierea de firme – Simion Tehnoconstruct SRL (Botoșani) – MTA Structural Engineers SRL (București). Prima societate este controlată de Viorel Simion și Elisei Bidu. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 86,7 milioane de lei, cu un profit de 2,6 milioane de lei, datorii de 11,5 milioane de lei, cu un număr de 57 de angajați. A doua societate este deținută de Octavian Tarcău. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 4,2 milioane de lei. În final, valoarea contractului cu CNI a ajuns la 6.650.652 de lei, fără TVA, aproape 1,3 milioane de euro. CNI a organizat o licitație și pentru construirea unui complex sportiv în comuna Holboca.

Comuna Moțca din județul Iași va avea o sală de sport cu 180 de locuri

Conform proiectului, sala de sport va avea 180 de locuri în tribună. Terenul pus la dispoziție de autoritatea locală are o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați. Sala va avea regimul de înălțime P+1, cu o suprafață construită de 1.445 de metri pătrați. Suprafața sportivă va fi compusă din teren de handbal, baschet, tenis și volei.

„În contextul socio-economic este recunoscută pe plan mondial tendința de creștere a timpului de muncă și a activităților școlare în dauna timpului alocat activităților sportive. Astfel, apare nevoia firească a populației de a beneficia de servicii de agrement tot mai diversificate. În categoria serviciilor de agrement un loc tot mai important îl ocupă cele sportive, în strânsă concordanță cu conștientizarea pe scară largă a rolului pozitiv pe care îl au mișcarea și sportul în dezvoltarea armonioasă, fizică și psihică a individului. O sală de sport ar rezolva, în mod fericit, problemele întâmpinate de elevii și profesorii de educație fizică, atunci când vremea nefavorabilă și condițiile exterioare de organizare sportivă specifică nu permit desfășurarea orelor de educație fizică în aer liber. Prin construirea unei săli de sport s-ar crea condițiile necesare ca tineretul din zonă să practice sportul și mișcarea în timpul liber pe tot parcursul anului”, se arată în caietul de sarcini.

CNI a alocat fonduri și pentru infrastructura rutieră

Totodată, CNI a finalizat o licitație pentru modernizarea infrastructurii din județul Iași. Recent, autoritatea contractantă a semnat contractul pentru execuția lucrărilor în comuna Probota. Sunt vizate mai multe drumuri afectate în trecut de inundații pe o lungime de 3,2 kilometri. Valoarea finală a contractului este de 3.046.199 de lei, fără TVA, aproape 600.000 de euro. Contractul a fost câștigat de societatea Ungureanu Trans SRL, din Vaslui. Firma este condusă de Valerică Ionel Ungureanu. În 2021, firma de construcții a înregistrat o cifră de afaceri de 15,9 milioane de lei, un profit de 2,6 milioane de lei, datorii de 3,3 milioane de lei, cu un număr de 54 de angajați. În comuna Comarna alocarea bugetară pentru reabilitarea drumurilor a fost de aproape 2 milioane de euro.

Comuna Moțca din județul Iași va avea o sală de sport de 1,3 milioane de euro după emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Comentarii
  • Fix de o sală de sport au nevoie țiganii din Moțca, să-și vândă ceaunele la intrare. Educație le trebuie nu loc de jucat barbut!

Adauga un comentariu