Economic Local

Comuna Todirești va avea sală de sport în valoare de 1,3 milioane de euro! Constructorii au venit cu oferte pentru execuția lucrărilor

Publicat: 07 ian. 2021
Sediu Primăria Todirești
Compania Națională de Investiții alocă fonduri pentru județul Iași pentru săli de sport

Din fonduri guvernamentale, va fi construită o sală de sport în comuna Todirești, județul Iași, cu o capacitate de 100 de locuri. La licitația pentru execuția lucrărilor au fost depuse mai multe oferte din partea constructorilor

Comuna Todirești, județul Iași, beneficiază de fonduri pentru construirea unei săli de sport din satul cu același nume. Recent, Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat licitația pentru realizarea lucrărilor. La procedură au fost depuse din partea următorilor constructori: asocierea Construct & Drum SRL – Trust AVB SRL, asocierea Katar Conneg SRL – Stood Project SRL, asocierea Simion Tehnoconstruct SRL – MTA Structural Engineers SRL – Dalubuild Construct SRL, asocierea Hentza Business – Costruzioni Generali Sud SRL, asocierea Concas – BB & Asociații Design SRL, asocierea ABC – Con Internațional SRL – Arhitectures Projects Development 8 SRL. Firmele ofertante se bat pentru un contract în valoare de 6.534.491 lei, fără TVA, aproximativ 1,3 milioane de euro. Primăria Todirești a aplicat cererea de finanțare pentru atragerea tinerilor spre activitățile sportive.

Publicul va avea acces în sala de sport în timpul vacanțelor sau la final de săptămână

Terenul pus la dispoziție de Primăria Todirești are o suprafață de 2.500 de metri pătrați. Regimul de înălțime a clădirii va fi P+1. Sala va fi folosită în special de unitățile de învățământ. La parterul clădirii vor fi amenajate terenul de sport, foaier, spațiu de prim-ajutor, depozit de material didactic, vestiar pentru profesor și antrenori, vestiare pentru fete și băieți.

„Sala de sport propusă se adresează uzului didactic cu posibila utilizare publică în perioadele de vacanță sau la sfârșit de săptămână. Suprafața necesară minimă a terenului pe care se poate amplasa clădirea sălii de sport este de cca. 2.500 mp (pentru a îndeplini condițiile stabilite prin regulamentul general de urbanism). Este dimensionată ținând cont de dimensiunile unui teren de baschet, a unui teren de tenis, un teren de volei cu distanțele de siguranță aferente, o tribună cu 100 de locuri, vestiare pentru sportivi, grupuri sanitare pentru public”, se arată în documentația procedurii.

Compania Națională de Investiții continuă și în comuna Plugari

Și comuna Plugari beneficiază de investițiile CNI, tot pentru construirea unei săli de sport. Licitația pentru realizarea lucrărilor este anunțată pe data de 20.01.2021. Noul obiectiv va fi construit în satul Plugari din comună și avea o tribună cu capacitatea de 180 de locuri. Valoarea estimată a contractului este de 7.704.153 lei, fără TVA, aproximativ 1,6 milioane de euro. Suprafața de teren pusă la dispoziție de Primăria Plugari este de aproximativ 3.300 de metri pătrați. Sala de sport este dimensionată pentru un teren multifuncțional de baschet, tenis, volei, dotată cu vestiare pentru sportivi și grupuri sanitare destinate publicului. Sala de sport va avea 1 etaj, cu o înălțime maximă de 10,45 metri. Suprafața desfășurată a clădirii va fi de 1.750 de metri pătrați.

Comentarii
Adauga un comentariu