Eveniment-Social

Comuna Tomesti l-a invins in instanta pe Nichita

Publicat: 11 oct. 2011
1

@ Judecatorii ieseni au stabilit ieri ca zona de blocuri din Tomesti apartine comunei cu acelasi nume @ Primaria Iasi contestase in instanta acest lucru

Disputa dintre comuna Tomesti si Primaria Iasi cu privire la cartierul de blocuri aflat la marginea municipiului, dupa fosta groapa de gunoi, a fost transata ieri de judecatorii ieseni. Magistratii au respins cererea municipalitatii iesene privind anularea hotararii emise de Consiliul Local Tomesti prin care administratia comunala a dat denumiri strazilor din cartierul de blocuri. Astfel, judecatorii au stabilit ca zona de blocuri apartine comunei Tomesti. „Cum sa dea Primaria Iasi denumiri de strazi la Tomesti? Cartierul Tomesti se afla in domeniul public al comunei. Pentru Primaria Iasi, cartierul de blocuri apartine de municipiul Iasi numai cand trebuie sa incaseze taxe si impozite. Primaria Tomesti a investit de zece ani in modernizarea infrastructurii din acest cartier, in asfaltarea strazilor, modernizarea scolilor, in spatii verzi etc., iar primarul Gheorghe Nichita sustine, totusi, ca aceasta zona face parte din municipiul Iasi. Pai, daca acest cartier face parte din Iasi, atunci de ce nu s-au alocat fonduri de la bugetul local al municipiului pentru finalizarea lucrarilor la gradinita, pentru asfaltarea strazilor etc.?”, a spus Stefan Timofte, edilul din Tomesti.

Primaria Iasi invoca Legea nr. 2 din anul 1968 privind organizarea administrativa a Republicii Socialiste Romania. Acest act normativ nu stabileste exact granitele dintre localitatile Romaniei si, prin urmare, nici limitele teritoriale care separa comuna Tomesti de municipiul Iasi. In schimb, conform HG 48/2007, cartierul de blocuri este in domeniul public al comunei Tomesti.

Comentarii
  • era normal sa se intample asa.se vede ca instanta este corecta.felicitari justitiei iesene.ar trebui pus b.o.u.l asta de n.i.c.h.i.t.a pus sa plateasca pe cetatenii care au fost purtati pe drumuri cu schimbarea buletinelor.

  • FELICITARI LUI TIMOFTE CA SA ZBATUT PENTRU NOI.AM CREZUT LA UN MOMENT DAT CA A DAT LA PACE CU NICHITA SI A VRUT SA SCAPE DE NOI.MAI ALES CA SUNT IN USL.DAR SE VEDE CA PRIMARUL NOSTRU ESTE ALATURI DE TOMESTENI.MULTUMIM

  • Domnilor reporteri,veniti in tomesti sa vedeti parerea noastra despre ce vrea Nichita.Adica sa ne ia la iasi…??S-o ia pe masa.noi nu avem nici un avantaj daca am fi la iasi.aici avem impozite mici,de bine de rau se mai face cate ceva,ma refer la investitii.in rest noi suntem Tomesteni si atat.Multumim celor din primaria Tomesti pentru efortul pe care il fac pentru noi zi de zi.vad ca se lucreaza zi de zi(asfaltari de strazi,biserica,santuri betonate,curatenie,amenajari parcari,acum pavele..).se vede miscare in ciuda vremurilor pe care le trim.Ar trebui sa se termine si gradinita domnule primar ca se deterioreaza ce ati construit pana acum.

  • Nichita este JAVRA ORDINARA.Vrea sa se razbune pe tomesteni pentru ca nu ia iesit sa faca groapa de gunoi la tomesti si sa-si ia spaga.mergeti sa vedeti ce catastrofa de groapa de gunoi au facut la tutora.Nichit este un om fara suflet.A vrut sa si bata joc de noi si vad ca asta urmareste in continuare.Noi avem o identitate,suntem Tomesteni.Pe timpul comunistilor am fi vrut sa apartinem de iasi si sa nu mai mergem pejos,dar acum nu mai este nici o problema.Ne simtim bine asa

  • jiji ai grija de noi iesenii lasa tomestiul in pace ca pierzi teren.tiai batut joc de noi si acum vrei sa ti bati joc si de altii??ai indatorat iasul si nu ai facut mare lucru cu banii.vrei sa ti speli pacatele certandute cu cei din tomesti??ai grija de problemele noastre lasa-i pe cei de la tara in pace.poate o duc mai bine ca noi.au taranii de toate

  • robinet vrea sa ne mutam la taranoaia??oricum o duc mai bine aia ca noi.poate nu ar fi rau.toate comunele din jurul iasului sau dezvoltat mai mult ca iasul.

  • robinet vrea sa ne mutam la taranoaia??oricum o duc mai bine aia ca noi.poate nu ar fi rau.toate comunele din jurul iasului sau dezvoltat mai mult ca iasul.

  • baiatul meu lucreaza in irlanda.a fost acasa si a trebuit sasi schimbe urgent buletinul.nu a vrut sa il faca pe tomesti si i la facut pe iasi.eu cu sotiasi fata mai mica avem buletin de tomesti iar baiatul are buletin de iasi pe acelasi apartament.cata despagubire ar trebui sai cer porcului de nichita??da omul asta chiar nu gandeste??

Adauga un comentariu