Eveniment-Social

Comunele din Zona Metropolitana Iasi vor avea, in sfarsit, canalizare

Publicat: 21 iun. 2013
1

La sfarsitul acestei saptamani, a avut loc demararea, în mod oficial, a lucrarilor de extindere a sistemului de canalizare în Zona Metropolitana Iasi. Acestea fac parte din proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare în Judetul Iasi”, proiect co-finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial – Mediu si are ca obiectiv general îmbunatatirea infrastructurii de apa si canalizare. Autoritatile au stabilit ca, pana în 2020, sa existe apa si canalizare în toate comunitatile judetului.

„Lucrarile cuprind extinderea retelei de canalizare cu o lungime de peste 24 de kilometri si circa 1.500 racorduri de canalizare la consumatori pentru localitatile Valea Adânca, Chicerea, Tomesti, Vladiceni, Ciurea si Dancu, proiectarea detaliilor de executie si proiectarea în vederea construirii sau reabilitarii a cinci statii de pompare apa uzata si a conductelor de refulare aferente lor”, a spus Ion Toma, director ApaVital.

Pe traseul retelelor de canalizare se vor realiza peste 600 de camine de vizitare. Lucrarile se vor efectua pe o perioada de 24 de luni. Lucrarile vor fi executate de Asocierea SC TMUCB SA si SC Conest SA, cu o valoare de contract acceptata de 14,5 milioane lei, fara TVA.

Comentarii
  • Bun, dar comuna Popricani nu apartine de aceasta ******** de zona metropolitana? De ce, macar, Carlig, Vulturi, Vanatori nu pot avea canalizare si apa curenta? Care sunt interesele USL in aceasta zona?

  • Indepartarea turnatorului Mihai de la sefia PSD Iasi.
    Vicepresedintele PSD Iasi, Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca, s-a inscris in cursa pentru presedintia organizatiei pentru a fi sigur ca Gheorghe Nichita va fi inlaturat de la conducerea organizatiei • „Vreau sa scap partidul de securisti. Oameni care au bagat alti oameni in puscarie pe vremea regimului comunist nu merita sa conduca partidul”, a declarat Mihai Mihalache • Acesta a adaugat ca si-a depus candidatura si pentru ca a banuit o intelegere intre Constantin Adascalitei si Gheorghe Nichita, astfel incat actualul presedinte al organizatiei sa-si pastreze functia

  • Nu le este rusine!! se ocupa de zona „Metropolitana” dar de zonele locuite din jurul Iasului( ma refer la cele care apratin de Iasi nu de comunele limitrofe Iasului) nu se ocupa!!!??
    Primaria Iasi are grija sa mareasca doar TAXELE si nu sa ofere utilitati!! In afara Iasului e rost doar de furat bani!

  • șoseaua Bîrnova are aprox.2 km în intravilanul municipiului Iași. Când e vorba de lucrări, cei din primărie se fac că nu știu lucrul ăsta, cu toate că e o lucrare care trebuia făcută demult cf sitului primăriei. vă mai votăm și altă dată

  • Timofte de la Tomesti se zbate de ani de zile sa aduca canalizarea.Voi vreti ca cei care stau la baut sa prinda proiecte…??La munca cu putorile si votati pe cine trebuie

  • Soseaua Barnova nu face parte din municipiul Iasi! Bine ca vor avea canalizare comunele limitrofe Iasului dar strazi din municipiul Iasi arata mai rau ca la tara! Soseaua Barnova este mereu ocolita. Probabil ca nu prezinta un capital electoral important!!!! fara canalizare, fara trotuare, fara transport in comun, apa cu portia!!!!! Sunteti niste nenorociti cei din primaria idiotilor! RUSINE!!!!!!!!

Adauga un comentariu