News Flash:

Comunicat

22 Ianuarie 2009
1481 Vizualizari | 0 Comentarii
Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind solicita Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse sa nu cedeze presiunilor facute de catre administratia Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) si sa nu inregistreze asa-zisul Contract Colectiv de Munca depus de catre aceasta la Directia de Munca a Municipiului Bucuresti sub nr. 210/15.01.2009.

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind considera ca negocierea noului Contract Colectiv de Munca s-a facut prin nerespectarea Legii nr. 130/1996, republicata, deoarece conducerea SRR a hotarat, in mod discriminatoriu, sa negocieze doar cu trei organizatii din institutie, ingradind dreptul de a participa al celorlalte douasprezece organizatii reprezentative din SRR. De asemenea, acest tratament preferential din partea conducerii SRR a dus la pierderea sau diminuarea unor drepturi pentru toti salariatii din institutie. Astfel, nu s-a negociat nici o crestere salariala pentru anii 2009-2012 si anexa nr. 7 privind sistemul de salarizare a personalului de executie, nu s-a tinut cont de indexarea necesara pentru acoperirea inflatiei, iar durata timpului pentru anumite sectoare de activitate nu a fost reglementata (anexa nr. 4 nu a fost renegociata). In acelasi timp, s-a pierdut sporul de 25% pentru lucrul sistematic peste program, unele prevederi din Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel de Ramura Mass-Media, cum ar fi clauza de mobilitate de 5%, nu au fost introduse in CCM, iar cuantumul diurnei pentru deplasarea in tara si titlul de doctorat de 15% au fost stabilite sub nivelul prevazut in CCM la nivel de ramura mass-media.

De cateva luni de zile, Federatia Sindicatelor din SRR (FSSRR), membru fondator al FRJ MediaSind, a trimis nenumarate adrese conducerii SRR prin care a solicitat inceperea negocierilor unui nou Contract Colectiv de Munca, precum si acceptarea la discutii a tuturor partenerilor sociali din institutie. Totodata, Comisia Paritara la Nivel de Ramura Mass-media a solicitat administratiei radioului public sa negocieze drepturile salariatilor respectand legislatia in vigoare, iar Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse a confirmat, prin adresele nr. 690/25.11.2008 si 4289/24.12.2008, dreptul celor douasprezece organizatii din SRR de a participa la negocierea CCM. Inexplicabil, conducerea nu a tinut cont de aceste adrese si a preferat sa negocieze doar cu cateva organizatii "prietenoase" din institutie, incalcand Legea nr. 130/1996, republicata.

Nu in ultimul rand, reprezentantul Sindicatului Salariatilor din Radio - SINDSAL SRR, unul dintre cei trei lideri sindicali cu care s-au demarat asa-zisele negocieri, si-a dat seama ca a fost folosit drept o unealta de catre administratie pentru ca salariatii din SRR sa-si piarda drepturile. Din acest motiv a refuzat sa mai semneze acest simulacru de contract si a sesizat Directia de Munca a Municipiului Bucuresti prin adresa nr. 244/20.01.2009.

Avand in vedere aceste grave abateri, FRJ MediaSind solicita intrarea imediata in legalitate prin inceperea negocierilor noului Contract Colectiv de Munca cu toate organizatiile sindicale reprezentative din SRR. In caz contrar, atragem atentia ca vor fi demarate actiuni greviste in SRR, precum si actiuni de protest pe plan national si international, iar persoanele care se fac vinovate de incalcarea legii vor fi actionate in justitie.
Cristi Godinac, Presedinte FRJ MediaSind
Adrian Valentin Moise, vicepresedinte FRJ MediaSind
Liliana Ursu, primvicepresedinte Federatia Sindicatelor din SRR
Florin Helmis, presedinte Sindicatul Profesionistilor din SRR
Florin Calugar, presedinte Sindicatul Liber al Lucratorilor Studioului Teritorial Radio Cluj
Mihai Cenan, presedinte Sindicatul Radio Resita
Virgil Natea, vicepresedinte Sindicatul Redactional din Studioul Teritorial de Radio Targu Mures
Remus Nistoran, presedinte Sindicatul Liber Independent al Radioteleviziunii Timisoara
Romica Nemes, vicepresedinte Sindicatul Personalului Redactional al Studioului de Radio Craiova
Constantin Zubin, Sindicatul Tehnic Mecano Energetic din Radiodifuziunea Romana
Anca Mihaela Radut, presedinte Sindicatul Emisie-Radioreceptii
Felix Turcan, presedinte Sindicatul Inregistrari Interioare din Radiodifuziunea Romana
Valeriu Stefan, presedinte Sindicatul Profesionistilor - Radio Iasi
Catalin Donose, presedinte Sindicatul Radio Constanta
Radu Sofran, presedinte Sindicatul Radio Romania

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

conducerea srr
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1345 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018542 (s)