News Flash:

Comunicat Curtea de Apel Iasi

21 Decembrie 2010
2357 Vizualizari | 5 Comentarii
• Curtea de Apel Iasi exprima urmatorul punct de vedere raportat la demersurile repetate si luarile de pozitie publice referitoare la imaginea corpului profesional de judecatori al instantei

Societatea româneasca în slujba careia este recunoscuta independenta justitiei are nevoie de judecatori integri, impartiali, independenti care sa îsi exercite profesia cu dedicatie, respect de sine si fata de justitiabil, buna-credinta, profesionalism si raspundere. În aceeasi masura, Justitia are nevoie de a fi creditata de catre cetateni si institutiile publice ale statului pentru ca autoritatea sa-i fie unanim respectata.
Într-adevar, exista unele cazuri de netolerat, însa acestea nu sunt de o atare anvergura încât sa conduca la afectarea întregului corp profesional de judecatori. Generalizarea cazurilor particulare în interesul senzationalului conduce la slabirea autoritatii si prestigiului singurei puteri a statului a carei menire este mentinerea echilibrului si a pacii sociale în societatea româneasca.
Cazul izolat ivit în rândul judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi ca urmare a investigatiei penale intreprinsa de catre D.N.A., caz intens mediatizat în aceasta ultima perioada de timp, arata clar ca magistratii trebuie sa accepte ca atacurile pot veni si din interiorul profesiei prin abaterile de la normele etice si cedarile mercantile la nivel individual, însa acestea nu trebuie sa compromita iremediabil imaginea sistemului juridic iesean si integritatea întregului colectiv de judecatori din cadrul Curtii de Apel Iasi. Imaginea Justitiei este deosebit de importanta pentru mentinerea si întarirea încrederii justitiabililor în actul de justitie. Ca atare, nu poate fi ignorat impactul pe care îl au opiniile exprimate în spatiul public prin intermediul mass-media asupra imaginii sistemului judiciar si de aceea afirmam ca actiunea puterii judecatoresti are nevoie de încrederea cetatenilor si a tuturor institutiilor statului prin protejarea ei, având în vedere ca judecatorii sunt tinuti de obligatia de rezerva care împiedica sa reactioneze, prin manifestari publice, într-o anumita situatie.
Colectivul de judecatori al Curtii de Apel Iasi afirma cu tarie ca activitatea judiciara pe care o desfasoara se realizeaza în considerarea principiului independentei justitiei în acord cu legea, fara nici o restrictie si fara a fi obiectul influentelor, incitarilor, presiunilor, amenintarilor, interventiilor neobisnuite, directe sau indirecte, indiferent din partea cui ar veni sau pentru ce motiv anume.
Ne exprimam convingerea ca reputatia si probitatea profesionala de care a dat dovada corpul de judecatori de la Curtea de Apel Iasi în decursul timpului confera cetatenilor credibilitate si siguranta în exercitarea profesiei, autoritate în exprimarea opiniilor, cu precadere a celor profesionale si, în acelasi timp, reprezinta imaginea adevarata pe care magistratul a creeat-o si o creeaza în constiinta opiniei publice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

cucu  | #136588
ce independenta ? nu le rusine? olariu si gheorghiu in relatii cu iulius mol ,andronic fiica lui niculescu ,buliga matusa lui popescu,susanu fiica lui susanu ,ancuta fiul lui olariu ,valeanu prieten cu sotul procuroarei afacerist imobiliar,ghideanu in tandreturi cu vicele *******, toti o apa si un pamint ,,,,,, Poate selectia naturala ne mai ajuta sa scapam de ei
cucu  | #136589
de ce puneti puncte puncte ..bzi? lasati sa ste omul de cine e vorba ,E vorba de viceleprimar al num Iasi cel cu barba si cu nume de dusman al moldovenilor si in special al iesenilor E cel cu gogoasa in barba !
Vasile  | #136613
Tarziu tare cu comunicatul asta de scuze. Adevarul ca la Curttea de Apel este o cloaca pe care DNA-ul Bucuresti ar trebui sa stea cu ochii geana permanent. Apropo: cum stau cu partea penala si cele doua "colaboratoare" a madamei Buliga? Andronic si Gheorghiu? Sper ca nu se va musamaliza in cazul lor!
Lacra  | #136678
Cuib de vipere la Curtea de Apel Iasi, iar sarpele cel mare a dat dispozitie ca niciun grefier sa nu mai aiba acces la internet.
Lista de neamuri poate continua: psihologul fina lui Valeanu, Buliga cumatra cu Valeanu.....
Ionescu  | #136705
Firesc ar fi ca justitiabilul sa aiba incredere in judecatori, puterea judecatoreasca nefiind supusa politic.
In realitate judecatorii sunt numiti de presedintele Romaniei (care este un politician de frunte in partidul sau). Si tot puterea politica-i tine in functii si atunci cand acestia au mari "bube".
"Trei magistrati sunt înca activi, desi au primit sentinta definitiva si irevocabila de politie politica. Acestia au facut fals în declaratii. Situatia lor contine inclusiv o componenta penala pentru ca toti au dat declaratii pe propria raspundere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca sunt imaculati. Unul din ei este Dan Mircea Tabâltoc de la Curtea de Apel Iasi.
Sigur ca la pensie poate era inofensiv dar acum judeca zeci de dosare in care salariati si pensionari au chemat in instanta puterea actuala pentru taierea salariilor si pensiilor. Sigur ca acest judecator da hotarari in detrimentul oamenilor fara sa citeasca macar ce srie in dosare.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3347 (s) | 24 queries | Mysql time :0.225628 (s)