News Flash:

Comunicat de presa

28 Decembrie 2004
842 Vizualizari | 0 Comentarii
Federatia Nationala Patronala a Transportatorilor Rutieri din Romania

Organizatia noastra impreuna cu Patronatul Roman, am informat Guvernul Romaniei cu privire la situatia fara precedent din ramura transportului rutier de persoane cu scopul prevenirii blocarii transportului rutier de persoane pe tot cuprinsul tarii incepand cu 1 ianuarie 2005.

Avand in vedere situatia exceptionala creata prin decizia Curtii de Apel Bucuresti, concretizata prin Sentinta Civila 3438/2004, pronuntata in data de 20 decembrie 2004 in Dosarul 5137/2004 si comunicata Autoritatii Rutiere Romane (ARR) si Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, referitoare la suspendarea procedurii de atribuire in sistem electronic a licentelor pentru traseele judetene, interjudetene intre doua judete limitrofe si interjudetene.
Luand cunostinta de faptul ca Autoritatea Rutiera Romana si Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei au suspendat atribuirea in sistem electronic a licentelor pentru traseele judetene, interjudetene intre doua judete limitrofe si interjudetene, in baza deciziei Curtii de Apel Bucuresti.
Avand in vedere ca o noua atribuire in sistem electronic a licentelor pentru traseele judetene, interjudetene intre doua judete limitrofe si interjudetene, nu poate avea loc pana la data de 31 decembrie 2004 datorita faptului ca solutionarea litigiilor aflate pe rolul Curtii de Apel Bucuresti va depasi termenul de 31 decembrie 2004.
Luand in considerare situatia exceptionala creata prin imposibilitatea Guvernului de a emite ordonante de urgenta sau ordonante in masura sa propuna termenul de valabilitate prevazut de articolul 11 din Ordonanta Guvernului 46/2004 pentru modificarea articolului 37 din Ordonanta Guvernului 44/1997 privind transporturile rutiere.
Ca urmare a vidului legislativ existent referitor la valabilitatea licentelor pentru traseele judetene, interjudetene intre doua judete limitrofe si interjudetene.
Pentru reglementarea situatiei operatorilor de transport care incepand cu data de 1 ianuarie 2005 sunt in imposibilitatea de a efectua transport de persoane fara a incalca prevederile articolului 281 Codul Penal, precum si pentru prevenirea riscului blocarii transportului rutier de persoane pe tot cuprinsul tarii, prin suspendarea licitatiei din data de 20 decembrie 2004 si tinand seama de actul 971/20 decembrie 2004 a Patronatului Roman, precum si de actul 129/22 decembrie 2004 al Federatiei Nationale Patronale a Transportatorilor Rutieri din Romania.
In temeiul articolului 4 alineatul 2 litera b si alineatul 3 litera m din Ordonanta Guvernului 44/1997 privind transporturile rutiere, aprobata cu modificari si completari prin Legea 105/2000, cu modificarile ulterioare, precum si ale articolului 5 alineatul 4 din Hotararea Guvernului 412/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor Constructiilor si Turismului,

Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului emite prezentul
ORDIN:
Art. 1 - Valabilitatea licentelor de executie pentru traseele judetene, interjudetene intre doua judete limitrofe si interjudetene, prevazuta la articolul 11 din Ordonanta Guvernului 46/2004 pentru modificarea articolului 37 din Ordonanta Guvernului 44/1997 privind transporturile rutiere, cu modificarile si completarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I 610/6 iulie 2004, se prelungeste pana la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a actului normativ de prorogare a acestui termen si incetarea in acest mod a situatiei exceptionale.
Art 2. - ARR va comunica prezentul ordin tuturor celor interesati si va lua toate masurile necesare pentru aducerea la indeplinire a prevederilor acestuia.
Art. 3 - Prezentul ordin este valabil pana la incetarea situatiei exceptionale care a impus emiterea sa.
Irina CORBAN
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015614 (s)