News Flash:

Comunicat de presa UPA din Iasi

24 August 2009
3336 Vizualizari | 1 Comentarii
Comunicat de presa UPA din Iasi
Afisat 11.13 In perioada 20-21 august 2009, intre orele 9.00 - 17.00 la Iasi, hotel Ramada, sala Napoli s-a desfasurat prima zi a trainingul cu tema: "Calitate in scrierea propunerilor de finantare" organizat de catre Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Teritorial pentru Ocupare si Incluziune Sociala al Regiunii Nord Est, cu sprijinul Asistentei Tehnice AM POSDRU. Directorul STPNE Anca Tompea a prezentat scopul Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Teritorial pentru Ocupare si Incluziune Sociala al Regiunii Nord Est de a oferi asistenta tehnica membrilor Pactului Regional pentru Ocupare si Incluziune Sociala si membrilor Parteneriatelor Judetene din Regiunea de Nord - Est pentru consolidarea capacitatii acestora de a accesa finantari din fonduri structurale, pentru cresterea investitiei in capitalul uman si crearea de parteneriate adaptate noilor caracteristici ale pietii muncii flexibile si incluzive. A fost prezentat rolul Pactului Teritorial pentru Ocupare si Incluziune Sociala al Regiunii Nord Est. Pactul a fost infiintat in anul 2006 si a contribuit la elaborarea Planului Regional de Actiune pentru Ocupare si Incluziune Sociala pentru regiunea Nord-Est-PRAONE. In cadrul expunerii Fondului Social European a fost subliniata importanta axelor de finantare si a Domeniilor de Majore de Interventie- DMI. Lectorul Costel Slave a abordat temele trainingului, respectiv: Drumul de la idee la proiect, Elaborarea unei propuneri de proiect pentru FSE, cu implicarea expertului STP NE Mihaela Craciun. Participantii au fost impartiti pe grupuri de lucru: autoritati publice, ocupare, educatie, social. Fiecare grup a fost implicat in simularea unui proiect, respectand pasii recomandati de traineri. In cea de-a doua zi trainerul Costel Slave a atras atentia asupra corectitudinii intocmirii cererii de finantare, de a respecta ghidul de finantare si ulterior contractul. Bugetul cererii de finantare a fost prezentat din partea STP NE de catre Manuela Mandru cu particularitatile finantarilor pe POSDRU. Modalitatea de aplicare prin intermediul ActionWeb reprezinta un aspect important in finalizarea cererii, care a fost detaliat de catre expertul STPNE Sebastian Nastusa. Participantii au facut schimb de experienta, au aflat care sunt ideile de proiect de la alte categorii de institutii, au stabilit cate o schita de proiect care poate reprezenta un punct de baza pentru un viitor proiect, in care parteneriatul este considerat deja stabilit pe parcursul activitatii de training, prin implicarea reprezentantilor institutiilor. In perioada urmatoare membrii Pactului vor participa la intalnirea de lucru de actualizare a PRAO, care va avea loc la Prefectura Iasi in data de 25 august 2009, cu participarea institutiilor semnatare Chartei din regiunea de Nord Est, respectiv: Prefecturi, Consilii Judetene, AJOFM-uri, ISJ-uri, CCI, universitati, sindicate, societate civila.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Badea  | #78368
Dar doamna director Anca Tompea, ea in ce este expert? Ce prostie de comunicat de presa este asta, ca sunt sigur ca Ancuta Daniela, saraca, in afara ca-i nevasta templierului, habar nu are pe ce lume se afla.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2962 (s) | 24 queries | Mysql time :0.179223 (s)