Local

Comunitarii orbecaie noaptea dupa vanzatorii de etnobotanice

Publicat: 23 nov. 2010
1

Politistii comunitari nu mai au somn noaptea. Acestia continua vanatoarea magazinelor in care se comercializeaza etnobotanice. Asta in baza unei dispozitii emise de primarul Gheorghe Nichita prin care comercializarea etnobotanicelor este suspendata pana cand va fi aprobat un regulament in Consiliul Local prin care se interzice acest tip de activitate. Astfel, in noaptea de 22 spre 23 noiembrie, agentii Politiei Comunitare au aplicat 12 sanctiuni in valoare de 18 mii lei. Conform hotararii de Consiliu Local numarul 120 din anul 2007, privind reglementarea autorizarii comertului de produse si servicii de piata pe raza municipiului Iasi, amenzile sunt cuprinse intre 1.500 si 2.500 lei. Au fost vizate magazinele de vise din cartierele Alexandru cel Bun, Tatarasi, Nicolina, Centru si Copou. „Probabil ca agentii economici nu au luat în serios somatiile politistilor comunitari, necrezând ca se va trece si la aplicarea de sanctiuni contraventionale, dar legislatia în vigoare va fi aplicata cu strictete, indiferent de valoarea sanctiunilor contraventionale” a spus Alexandru Hordila, director al Politiei Comunitare.

Comentarii
 • Unde scrie Hordila in hclm Nr.120
  din 19 martie 2007 ca amenda este de la 1.500 la 2.500 ? conf og.2/2001 art 8 limita este de 25 lei si maxima nu poate depasi 2.500 lei, si se mai aplica si jumatate din minimul amenzii asa spune legea, caci daca mai este o alta hotarare spune sau macar specifica carui articol din hotarare sau ordonanta dau comunitarii amenzii asa sa cunoasca cetateanul ce primeste. FA o informare corecta daca o faci, oricum bine ca nu ai lasato pe deciu ca poate cine stie la ce amenda facea referire…ACUM cititi asta …amenda este trecuta in leii vechi se vor taia 4 zerouri.
  Art. 8
  (1) Amenda contraventionala are caracter administrativ.
  (2) Limita minima a amenzii contraventionale este de 250.000 lei, iar limita maxima nu poate depasi:
  a) 1 miliard lei, in cazul contraventiilor stabilite prin lege si ordonanta;
  b) 500 milioane lei, in cazul contraventiilor stabilite prin hotarari ale Guvernului;
  c) 50 milioane lei, in cazul contraventiilor stabilite prin hotarari ale consiliilor judetene ori ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti;
  d) 25 milioane lei, in cazul contraventiilor stabilite prin hotarari ale consiliilor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
  (3) Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor juridice in conformitate cu legislatia in vigoare se fac venit integral la bugetul de stat, cu exceptia celor aplicate, potrivit legii, de autoritatile administratiei publice locale si amenzilor privind circulatia pe drumurile publice, care se fac venit integral la bugetele locale.
  (4) Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice in conformitate cu legislatia in vigoare se fac venit integral la bugetele locale.
  ASTEPT un raspuns sa stiu si eu le ce pot fi sanctionat, daca incalc legile. Si cum ramane cu indiferent de valoarea sanctiunilor contraventionale… punem amenzi asa dupa ureche? EXPLICA MAI PE INTELESUL TUTUROR

 • sactiunile se stabilesc in functie de gravitatea faptei , astfel ca pentru inceput este : avertisment , sau sanctiunea cu amenda ( minima – maxima ) . In ce conditii se da amenda maxima domnule director Hordila ? S-a facut un proces verbal astfel incat sa se descrie ca la ora respectiva magazinul era inchis ( pe coala alba , in 2 exemplare , 2 martori si contravenientul – poate omul isi facea gestiunea si intocmea actele pentru a incheia afacerea ) , dar sa nu uitam ca cei de la comunitara nu au dreptul legal sa scrie intr-un proces verbal pe coala alba ca martorul „declara verbal ca .. „, cei de la comunitara nu au temeiul legal in a lua declaratii . avand in vedere ca isi faceau activitatea produsele respective au fost confiscate ?( conform og 2 \ 2001 mod ). Incaodata oamenii lui Hordila nu stiu ce atributii au sau nu stiu cum sa faca …decat sa dai amenzi mari , mergi pe amenzi mici ( minimul ) si se confisca toata marfa ( prejudiciul cauzat prin confiscare poate sa fie mult mai mare decat maximul amenzii ) . IN CAZUL ETNOBOTANICELOR S-A CONFISCAT CEVA ????????????? SI DACA ERAU SI UN PIC DE DROG ……

Adauga un comentariu