Actualitate

Concedieri masive la Dalkia Iasi: „Punem camere video si nu mai avem nevoie de voi”

Publicat: 15 sept. 2014
Luna trecuta, aproximativ 80 de angajati ai Dalkia Termo Iasi au fost concediati si, conform surselor implicate in sistemul public de termoficare, alti 100 de ieseni ar urma sa isi piarda locurile de munca in aceasta toamna. Potrivit acelorasi surse, imediat dupa terminarea sezonului de incalzire, in primavara anului viitor, cea mai mare parte a angajatilor de la CET 2 Holboca vor fi trasi pe linie moarta de francezi.

Citeste si Dalkia se tine cu dintii de iesenii care au ramas in sistem

Conducerea companiei franceze refuza sa ofere informatii sau sa comenteze orice aspect legat de concedierea angajatilor. Pe langa stresul si grija ca multi dintre ei vor fi concediati, cea mai mare grija a salariatilor Dalkia Termo Iasi sta in nesiguranta la locul de munca. Practic, acestia se afla intr-o situatie critica tinand cont ca, pentru exploatarea in conditii de siguranta a utilajelor (unele dintre ele extrem de periculoase), este necesar un numar minim de angajati.

„Este de temut ce se va intampla la exploatare dupa aceste concedieri. Va pot spune ca inca dinaintea concedierilor nu se respecta ISCIR-ul si normele de siguranta in primul rand pentru ca nu exista destui oameni care sa supravegheze utilajele. Pai stiti ce se poate intampla daca explodeaza un cazan sub presiune, sau o teava cu apa fierbinte? Ei acum concediaza oameni pentru ca nu au clienti, dar vor sa produca fara oameni care se pricep. Stiti ce ne-au spus cand le-am reprosat ca nu sunt destui oameni la supraveghere? „Punem camere video si nu mai avem nevoie de voi”. Sa le spuna asta familiei lui Dumitru Costin, care a murit pentru ca nu mai era nimeni langa el”, spune unul dintre iesenii disponibilizati de Dalkia Termo.


loading...

Comentarii
  • Text copiat din articolul de mai sus
    Ei acum concediaza oameni pentru ca nu au clienti, acesta e adevarul. Lumea se debranseaza mereu deoarece pretul lor de cost este mare si nu se justifica.Romanii sau desteptat de cap si se debranseaza mereu.Pentru autorul articolului. Nu vrei sa te interesezi si sa scrii un nou articol cate apartamente mai sunt la ora actuala racordate la sistemul centralizat.? Nu mai merge cu Noi va dam caldura voi ne votati la toate alegerile si platiti caldura la pastele calului.

Adauga un comentariu