Telefoane mobile

Conceptul Samsung al telefonului din viitor

Publicat: 14 iul. 2013
5
Samsung a prezent de cateva ori ecranele sale flexibile, insa produsele care le vor folosi nu sunt inca apte sa dea piept cu piata. Pana cand acestea vor deveni realitate, Samsung a facut o noua demonstratie cu un concept care exemplifica  cateva din directiile catre care compania crede ca se va indrepta industria.
Prezentat in cadrul conferintei MobileBeat, prototipul Samsung este un terminal mobil al carui ecran flexibil pliabil poate fi extins pentru a oferi o suprafata mai mare, comparabila cu cea a unei tablete. Un detaliu interesant este utilizarea unui ecran reflexiv, care, la fel ca modelul Mirasol de la Qualcomm, foloseste lumina ambientala pentru iluminare. Acest ecran este bazat pe o matrice de cristale fotonice variabile actionate electric, schimbarea culorilor putand fi folosita si pentru particularizarea interfetelor modulelor software, economisind totodata energie prin eliminarea iluminarii de fundal, scrie Go4it.ro.
Pe langa acest ecran, Samsung a prezentat si posibilele directii in care s-ar putea indrepta accesoriile inteligente. Compania a exemplificat aceste posibilitati prin prezentarea unui tag RFID de unica folosinta care a fost utilizat pentru captura unor date medicale, rezultatele putand fi apoi directionate online catre un serviciu medical. Reprezentantul companiei a afirmat ca, desi numarul acestor tipuri de accesorii este scazut in acest moment, acesta va exploda in viitorul apropiat, cand compania crede ca acestea vor deveni parte componenta a diferitelor accesorii vestimentare precum hainele, ochelarii sau ceasurile.
Adauga un comentariu