Eveniment-Social

Concert de Sfanta Parascheva al Corului Aletheia Iasi la Ateneul Iasi

Publicat: 12 oct. 2016
1
Corul Aletheia se remarca la nivel international prin obtinerea Marelui Premiu la concursul „Kolotchi Blagovest” din Belarus si a Premiului I la festivalul „Hajnowka 2016” din Polonia, cu un repertoriu format din lucrari ale compozitorilor romani, intrand in competitie cu formatii din Rusia, Ucraina, Polonia, Belarus, Letonia, Republica Moldova, Franta si Serbia. Rezultatele obtinute sunt dovada convingatoare a faptului ca prin munca sustinuta, prin sensibilitate, talent si pricepere muzicala, valorile culturale ale Iasului si-au castigat un loc binemeritat in spatiul artistic european. 

Citeste si: Ateneul Iasi aduce in aceasta saptamana alte spectacole extraordinare

Naturaletea si expresivitatea interpretarii, dar si sonoritatea calda ce invita la rugaciune au fost mereu apreciate de public si au constituit premisele obtinerii succesului la nivel national. Palmaresul premiilor nationale ale corului include Marele Premiu al Festivalului de Cant Coral Religios „Buna Vestire” de la Fundu Moldovei obtinut in 2011 si Premiul al II-lea la Concursul „Laudati pre Domnul” organizat la Bucuresti de Patriarhia Romana in 2013. In 2014 corul a produs la ROTON CD-ul „Privegheati si va rugati” cu piese religioase in prima auditie ale compozitorilor ieseni. Corul este format din studenti si absolventi ai Universitatii Nationale de Arte „George Enescu” din Iasi reuniti in cercul studentesc „Aletheia” ce este organizat sub cupola Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera a universitatii de arte iesene. Aletheia este dirijat de Dorina Iusca, doctor in muzica si psihologie, lector universitar doctor la Conservatorul iesean. Fiind fascinata de cercetarea experimentala a muzicii, ipostaza de dirijor ii ofera fericita ocazie de a cunoaste complexitatea mecanismelor emotionale implicate in interpretarea muzicala si de a trai farmecul creat de frumusetea sonoritatilor corale.

Citeste si: Iesenii vor fi spectatori la „Aventurile Micului Print”, ce va poposi pe scena Ateneului din Iasi!

Vineri, 14 octombrie, ora 18,30, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, Ateneul din Iasi. Biletele au fost puse in vanzare la pretul unic de 10RON, si pot fi achizitionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni pana vineri in intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o ora inaintea inceperii spectacolului.
Adauga un comentariu