Mozaic muzical

Concert Norzeatic in Underground Pub

Publicat: 25 apr. 2013
Vineri 26 aprilie, in Underground Pub va concerta Norzeatic. Evenimentul incepe la ora 20.30 cu un warm up alaturi de Sunet Sacru, Boala, Spasme. Pretul unui bilet este de 15 lei.
Andrei Brebianu aka mereu actualul si viitorul Norzeatic, marcheaza istoriile hip hop-ului inca din 1994, vremuri trecute amintindu-l ca fostul Vexxatu Vexx, apoi ’Geamite Galigan, pilon al trupelor Delikt si Methadon 3000, numele standu-i scris alaturi de colosii R.A.C.L.A., Da Hood Justice, Getto Daci, CTC, Supersonic, Deceneu sau Blanoz Distruzos in cartile de rime ale tuturor timpurilor. Brugner, DJ Sleek, Khidja (DJ-ii/producatorii Rusu & Flore) si Tavi Scurtu semneaza umar la umar bucati din evolutia artistului care in prezent impinge frontierele muzicale pana le priveaza de restrictii.
Norzeatic jongleaza cu versuri haiku asternute pe ritmuri de jazz sau beat-uri rasarite din digital, este poetul si muzicianul vremurilor sale, cu flow-uri care iau nastere numai la umbra experientelor ce-l inconjoara. Artistul poarta frumoasa povara a unui talent pe care este provocat permanent sa si-l exploateze prin comparatii meritate cu Gil Scott-Heron sau un contemporan imaginat in Nichita Stanescu: albumul de studio ”Aici, Acum”, lansat in 2010 alaturi de Khidja i-a adus ultima asemanare in Dilema Veche: ”mai aproape de ce ar fi scos Nichita Stanescu daca ar fi fost contemporan, hip hop-er si ar fi trait in Pantelimon.” Norzeatic a colaborat cu cei doi muzicieni si pentru materialul ”Caravana PM:AM”, lansat in 2012.
Pe cont propriu, bucuresteanul lanseaza in 2012 albumul ”Exercitii pe ritm de pace”, descris de Dilema Veche drept un material politic (la prima vedere), indreptat spre realitatile sociale actuale, punct de vedere ce ii impinge creatia, insa, si in zona conscious hip hop-ului care i-a gazduit rimele si in trecut.
Colaborarile cu nume mari din jazz (Jordache, Marta Hristea, Electric Brother), influentele bogate din multe alte genuri muzicale (funk, electro, trip hop), linistea unor versuri incarcate de revolta impotriva specificului social, istoria grea a rimelor perfect alaturate pe scene pestrite, anii lungi dedicati descoperirii launtricului, publicul de sute si zeci de oameni care i-au stat alaturi fac din Norzeatic un deschizator de stiluri fara frontiere, limitat poate doar de spatiu si timp. 


loading...

Adauga un comentariu