Actualitate

Concluzie SURPRINZATOARE: Somnul de zi dauneaza grav sanatatii!

Publicat: 17 mai 2016
17

Cercetatori de la Mayo Clinic au declarat ca somnul de zi constituie un pericol colosal pentru om. Specialistii au demonstrat ca a dormi in mijlocul zilei poate amplifica de cinci ori riscul cresterii presiunii arteriale. Un raport pe aceasta tema a fost prezentat in cadrul unei conferinte organizata de American Society of Hypertension.

Cel putin 16 milioane de oameni sufera, in Marea Britanie, de tensiune arteriala, care, la un moment dat si teoretic vorbind, ar putea conduce la un atac de cord, infarc sau declansarea unor boli de rinichi. Medicamentele prescrise pentru reducerea tensiunii nu dau rezultatele dorite intr-un caz din cinci. Iar, potrivit oamenilor de stiinta, somnul de zi poate agrava aceasta situatie.

Specialistii au strand informatii medicale din zece clinici de cercetare, ceea ce inseamna o participare de aproximativ 112.000 de oameni. Analizand toate datele, expertii au constatat ca persoanele care au dormit in timpul zilei fie si 20 de minute, afisau un procent de 13-19% mai mare al afectiunilor legate de tensiune ridicata, hipertonie. Interesant este ca persoanele care lucrau in schimbul de noapte si, prin urmare, dormeau peste zi, nu au prezentat o astfel de situatie.

Pe de alta parte, oamenii de stiinta au demontat alt mit. Conform rezulatelor ultimului lor studiu, consumul de branza inainte de culcare, aliment care, potrivit parerii generale, ar genera cosmaruri, are, dimpotriva, un efect benefic, reusind sa mentina tensiunea la un nivel mult mai acceptabil. Experimentele la care au luat parte 30 de persoane cu hipertensiune arteriala au aratat ca o portie de branza italieneasca Grana Padano poate ajuta la scaderea tensiunii ridicate, gratie continutului bogat de proteine.

Adauga un comentariu