News Flash:

Concurenţă turbată la titularizare: 70 candidaţi pentru un post de învăţător

13 Iulie 2010
798 Vizualizari | 0 Comentarii
In mai toate sistemele domeniului public se fac restructurări şi disponibilizări din cauza crizei financiare, iar în învăţămant situaţia s-a concretizat prin reducerea semnificativă a numărului de posturi scoase la concurs, în special al celor titularizabile. Astfel, este lesne de înţeles că în acest an concurenţa între candidaţii înscrişi pentru concursul de titularizare este mult mai mare iar şansele de a ocupa o catedră cu o valabilitate de peste patru ani – post titularizabil – sunt infime. Cel puţin în cazul catorva discipline vorbim de concurenţă acerbă - în primul rand la învăţători/institutori, unde sunt 71 candidaţi/loc, apoi la limba romană se înregistrează 66 candidaţi/loc, la geografie s-au înscris 62 candidaţi, deşi nu există niciun loc titularizabil, la engleză sunt 22 candidaţi/loc şi la sport 18 candidaţi/loc.
Amintim că oferta pentru titulari este redusă la jumătate faţă de anul trecut, candidaţii avand la dispoziţie 131 posturi titularizabile, dar şi 402 posturi netitularizabile complete şi 446 incomplete.
Pentru că, în primul rand, locurile titularizabile sunt cele vizate, am raportat numărul de candidaţi înscrişi la oferta disponibilă, pe discipline, a catedrelor cu o valabilitate mai mare de patru ani. Astfel, s-au înscris pentru concursul de titularizare din acest an 1.103 candidaţi, dintre care 147 au optat pentru cele patru posturi titularizabile pentru învăţători, la limba romană sunt 132 candidaţi pe trei posturi titularizabile disponibile, la educatoare s-au depus 124 dosare pentru cele 25 locuri, la limba engleză sunt patru posturi vacante pentru care s-au înscris 89 candidaţi, iar la educaţie fizică şi sport s-au înregistrat 74 dosare pentru cele patru posturi titularizabile scoase la concurs. De asemenea, 62 candidaţi s-au înscris pentru concursul de titularizare în speranţa că vor prinde un post la geografie, chiar dacă nu au fost scoase la concurs catedre titularizabile, doar netitularizabile.
(Sursa: Observator)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4251 (s) | 22 queries | Mysql time :0.308337 (s)