News Flash:

Concurenta acerba la Agronomie

26 Iulie 2004
1341 Vizualizari | 0 Comentarii
•In urmatoarele patru zile au loc examenele la Arte, iar inscrierile la Universitatea Tehnica continua pana vineri

Ieri, la amiaza, a luat sfarsit perioada de inscrieri pentru admitere si la Universitatea ieseana de Stiinte Agronomice si de Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" (USAMV). In cele zece de zile de inscrieri, cele patru facultati si colegiul USAMV au reusit sa acumuleze, in total, aproape 1.200 de inscrieri pe cele 400 de locuri subventionate scoase la concurs, acestora adaugandu-li-se alte 940 de locuri in regim de taxa. Daca pe cele 25 de locuri subventionate de la Colegiul Universitar Agricol s-au inscris ceva mai mult de 50 de candidati (circa 2 candidati pe loc), la cele patru facultati, care au oferit 375 de locuri subventionate, s-au inscris circa 1.150 de candidati (cam 3 candidati pe loc). In topul concurentei, cu circa patru candidati pe fiecare loc subventionat, conduc facultatile de Medicina Veterinara (peste 260 de candidati, pe 65 de locuri) si de Agricultura (cu aproape 600 de inscrieri, pe 150 de locuri), urmate de Facultatea de Horticultura, cu mai mult de 2 candidati pe loc (ceva mai mult de 180 de inscrieri pe 80 de locuri) si de Facultatea de Zootehnie, cu doar ceva mai mult de un candidat pe loc (aproape 110 candidati pe 80 de locuri). In privinta specializarilor, conduc detasat Tehnologia prelucrarii produselor agricole (aproape 230 de candidati pe 25 de locuri) si Inginerie economica in agricultura (cu circa 130 candidati pe 25 de locuri), ambele de la Facultatea de Agricultura. Rezultatele candidatilor de la aceasta sesiune de admitere vor fi afisate astazi sau cel tarziu in cursul zilei de maine. Locurile cu taxa ramase libere vor fi scoase la concurs intr-o a doua sesiune de admitere, care va avea loc in perioada 10 - 14 septembrie, iar in perioada 1 - 25 septembrie vor fi scoase la admitere si cele 425 de locuri de la forma de invatamant la distanta.

Admiteri finalizate

Prima sesiune de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" (UMF) a luat sfarsit, in aceste zile fiind afisate si ultimele rezultate de la examenele desfasurate la cele patru facultati ale institutiei. Astfel, la Medicina Dentara, unde au fost 267 de candidati pe 90 de locuri, rezultatele au fost afisate sambata, la Farmacie, unde au fost 156 de candidati pe 75 de locuri, in cursul zilei de ieri, iar la Bioinginerie Medicala, unde au fost 78 de candidati pe 40 de locuri, cel mai probabil in cursul zilei de ieri. In total, UMF a scos la admitere 630 de locuri subventionate (dintre care 85 la colegii) si 1.170 cu taxa, pe care s-au inscris mai mult de 1.600 de candidati. Daca rezultatele celor trei facultati ale Universitatii Tehnice "Gh. Asachi", la care selectia s-a facut in urma unui examen, respectiv Arhitectura, Automatica si Calculatoare si Electronica si Telecomunicatii, au fost deja afisate in acest sfarsit de saptamana, perioada de inscrieri la celelalte opt facultati continua pana vineri, 30 iulie. In total, cele opt facultati scot la admitere 2.248 de locuri bugetate, pe care pana ieri s-au inscris 3.013 candidati. In topul concurentei se situeaza facultatile de Constructii (1.113 candidati pe 470 de locuri) si de Hidrotehnica (412 candidati pe 220 de locuri), la polul opus aflandu-se facultatile de Mecanica (178 de candidati pe 256 locuri) si de Stiinta si Ingineria Materialelor. Astazi incep examenele de selectie, constand in probe de aptitudini specifice si la doua dintre cele trei facultati ale Universitatii de Arte "G. Enescu", anume la Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicala si Teatru, la care examenele se vor desfasura pana miercuri si la Facultatea de arte plastice, decorative si design, la care probele se vor incheia joi.
(D.P.)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015536 (s)